Activiteiten

Leuke binnen activiteiten & spelletjes voor kinderen

Leuke binnen activiteiten en spelletjes voor kinderen

Uitgekeken op al het speelgoed? Of zoek je gewoon inspiratie voor spellen en activiteiten die je binnen kan doen met je kinderen? Lees dan snel verder, ik heb een lijst gemaakt vol met inspiratie om je binnenshuis te vermaken. De lijst staat boordevol met leuke en leerzame activiteiten om met de kinderen te doen.

Binnen activiteiten & spelletjes voor kinderen

Zie hieronder het ultieme overzicht met leuke kinder spelletjes en activiteiten voor binnenshuis. Zo kom je die regen dagen wel door.

# 1 Mega grote tangram maken

Leuke activiteit voor kinderen maak een tangram

Ken je de tangram nog van vroeger? Je hebt geometrische vormen en moet hiermee de voorbeelden op de kaarten nabouwen. Met dit spel zullen kinderen hun ruimtelijk inzicht ontwikkelen. Geen tangram in de kast? Geen probleem kijk op Oh Happy Day voor de tutorial hoe je een grote tangram maakt!

# 2 Boter kaas en eieren op de muur (of de grond)

Tape met washi tape of verftape een boter kaas en eieren veld op je muur en gaan! Gebruik zelf gemaakt rondjes en kruizen met wat plakband om mee te spelen.

#3 Maak een mini tafelvoetbal

Tover een schoenendoos om tot een mini tafel voetbal. Veel heb je niet nodig. Met een schoenendoos, een paar stokjes, knijpers en een balletje kan je al van start!

# 4 Maak een super groot waterverf schilderij met elkaar

Dit is echt super makkelijk en leuk om te doen. Neem veel papier en knip hier tientallen vierkantjes uit van 10 x 10 cm. Verf deze in allemaal verschillende kleuren. Laat drogen en plak ze dan stuk voor stuk op de muur tot het een mooi vrolijk en kleurrijk schilderij vormt.

# 5 Maak een eigen bordspel

Leuke binnen activiteiten voor kinderen met een eigen bordspel

Download dit leuke bordspel of knutsel er zelf een in elkaar. Ben je klaar kan je gezellig met elkaar dit vrolijke spel spelen.

# 6 Vinger poppetjes maken en poppenkast spelen

Download de leuke printables en ga aan de slag met de vinger poppetjes. Heb je ze allemaal af maak dan van een lege doos een poppenkast en speel allemaal een leuk poppenkast toneel spel.

# 7 Zelf dikke verf maken

Heel makkelijk en leuk om bijvoorbeeld kaartjes mee te versieren. Verf, bloem en knijptubes heb je nodig. Hoe het moet lees je hier.

# 8 Maak een spinner

Super simpel en ook nog leuk om daarna mee te spelen, maak een spinner.

# 9 Maak een gezicht en leer wat emoties zijn

Kinderen hebben vaak veel emoties en weten dit nog niet goed uit te drukken. Maak samen dit gezichtje en leer welke emoties er zijn.

# 10 Digitale klok puzzel maken

Klok puzzel maken om je kinderen te leren klokkijken

Deze digitale klok puzzel is leuk om te maken, om mee te spelen en mee te leren. Met deze printable en wat karton is die zo gemaakt!

# 11 Maak je eigen Lego spel

Binnen spelen activiteiten met lego

Stukjes bij elkaar zoeken en maak bouwwerken die ze na moeten bouwen. Je kan zelf wat tekenen en bedenken of print een set. Dit is goed voor het ruimtelijk inzicht voor het kind. Uiteraard kan dit ook met duplo gedaan worden voor peuters.

# 12 Maak een indoor survival baan

Maak een hindernis baan binnen met je kinderen

Je kan objecten zoeken om doorheen te kruipen, te balanceren en natuurlijk is het echt geweldig voor de kinderen wanneer je je hal tovert tot dit “laserspel”.

# 13 Doe het workout spel

workout spel met dobbelstenen

Spelen en bewegen in één, speel met het hele gezin het beweeg dobbelspel. Lees de spelregels, print het gym dobbelspel uit en ga aan de slag! Work it out!

# 14 Ga aan de slag met zoutdeeg

Met zoutdeeg kan je allemaal leuke dingen maken. En zoutdeeg heb je met dit zoutdeeg recept zo gemaakt, het kan niet mislukken!

Zelf zoutdeeg maken doe je eenvoudig zo.

Tip: op dit leuke binnen spelen blog vind je nog meer ideeën.

Nog meer inspiratie nodig?

Op Mamalies vind je super veel coole en leuke inspiratie voor activiteiten, knutselen en speelt tips die je kan doen met je kinderen. Lees ook eens mijn tips om de verveling tegen te gaan. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.