Herfst bos bingo spel en gratis printable.
Activiteiten

Herfst bos bingo met gratis printable!

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Onze favoriete activiteit in de herfst is toch wel om op een mooie koude herfstdag naar het bos te gaan. Er is altijd zoveel te zien en te ontdekken in het bos in de herfst. Je vind overal mooie gekleurde bladeren en er liggen nootjes en kastanjes op de grond. Maak je boswandeling nog leuker met een herfst bos bingo. De kinderen leren zo op spelenderwijs wat er allemaal bij de herfst hoort en leren de bijpassende namen ook kennen. Leuk toch? Download, print en ga aan de slag met de herfstbingo!

Wat heb je nodig voor de herfst bingo?

  • Herfst bos bingokaart per kind
  • Pen of potlood om de items op de bingo kaart af te strepen
  • Klembord of stuk karton als onderlegger voor de herfst bingo kaart

Tip: Neem ook een tasje mee om nootjes en mooie blaadjes te verzamelen. Daar kan je thuis weer leuke herfst knutsels mee maken!

Zo speel je de herfst bingo

Ga naar een bos

Trek de kaplaarzen aan en zoek een mooi bos uit. Stippel een leuke wandeling uit of zwerf gewoon wat rond door het bos.

Geef iedereen een eigen bingokaart

Geef iedereen een herfst bos bingokaart op karton of in een klembord en een pen of potlood. Je kan ook een stuk karton pakken en de kaart hierop tapen of vastlijmen. Dan is het makkelijker vasthouden en om de gevonden vondsten af te strepen.

De speurtocht gaat van start!

Spreek een tijd af en laat ze op zoek gaan. Heb je kleine kinderen dan loop je natuurlijk mee. Iedereen streept zijn vondsten af op de kaart. Wanneer de tijd erop zit is de zoektocht klaar.

Wie heeft de meeste schatten gevonden!

Na de boswandeling tel je de punten. Wie heeft de meeste items van de kaart gevonden en dus de meeste punten? Die is de winnaar!

Tip: verzamel onderweg ook mooie herfst bladeren daar kan je thuis leuk mee knutselen! Kijk hier voor de leukste herfst knutsel ideeën!

Download hier de herfst bos bingokaart 

Herfst bos bingo van MamaLies

 

 

Pin it!

Nog meer herfst activiteiten en ideeën

Check de leukste herfst knutsel ideeën die je kan maken met bladeren en andere herfst schatten. Leuke printable om zelf een herfst schatten doos te maken met een eierdoos! Of download deze leuke herfst kleurplaten en print ze uit.

Nog meer spelletjes

Vinden jullie het ook leuk om spelletjes te spelen met elkaar dan is het workout spel misschien ook leuk. Of help de natuur een handje en ruim het zwerfafval op met deze speurtocht. Wil je nog meer leuke inspiratie kijk dan eens bij al onze printables.

Je kan mij voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.