Activiteiten

Leuke en tóch leerzame apps voor kids

Mag ik op de ipaaaaad? Nee!? Wanneer mag ik dan op de ipad…. Soms blijven de kinderen maar doorzeuren over de tablet. Maar schermtijd hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Je hebt ook talloze apps die wel verantwoord zijn en sommige ook echt leerzaam. Kunnen ze toch op het schermpje, win-win!

Echt leuke en leerzame apps voor kids

We onderzochten welke apps leuk en leerzaam zijn. Lees hier de 4 best geteste apps!

Lola’s Lespakket

De educatieve apps van Lola Panda’s zijn perfect om kinderen plezierig de basisvaardigheden van rekenen, lezen en schrijven te leren. Spelenderwijs leren voor kinderen vanaf 3 jaar tot 8 jaar. De app is gemaakt in samenwerking met onderwijsdeskundigen en in de voortgang tracker houd je gemakkelijk de ontwikkeling van je kind bij.

Adviesleeftijd: vanaf 3 jaar tot 8 jaar
Prijs: vanaf  € 3,99 per maand per app – Gratis proefperiode van een maand

Squla

Oefen thuis met de lesstof van school met Squla! Het oefenprogramma is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m groep 8 en bevat ruim 70.000 quizvragen en games! De ouders kunnen de voortgang van hun kinderen zien. Daarnaast kunnen de kinderen punten sparen om deze vervolgens in te wisselen voor leuke producten in de shop zoals een bioscoopbon of een Squla rugzak.

Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: vanaf  € 7,95 per maand

LetterSchool

De leukste en beste app om kleuters te leren hoe ze het alfabet en de cijfers schrijven. Op een speelse manier wordt het kind uitgedaagd om de letter 3 x over te trekken, elke keer op een steeds meer uitdagendere manier. De lettertype-stijl komt overeen met de schrijfmethode van de school, handig om ze op een leuke manier alvast voor te bereiden!

Adviesleeftijd: vanaf 3 tot 6 jaar
Prijs: eenmalig € 6,99

Sound Rebound

Even wat anders dan de “school” apps is de creatieve muziek app Sound Rebound. Componeer met vormen en kleuren je eigen muziek. Zet de verschillende elementen in verschillende kleuren op en rij of onder elkaar en laat het balletje eroverheen stuiteren. Zo componeer je je eigen kleurrijke muziek. Stimuleer de muzikaliteit en creativiteit met deze mooie app!

Adviesleeftijd: van 5 tot 18 jaar
Prijs: gratis

Nog meer inspiratie nodig, lees bij Ps. Cheryl welke apps voor kinderen van 3 jaar zij adviseert.

Zit de schermtijd er weer op voor vandaag?

Genoeg tijd op het schermpje gezeten? Laat ze dan lekker binnen spelen of buiten spelen met onze tips vervelen ze zich nooit!

Pin it!

Pinterest leerzame apps voor kinderen

Volg mij voor nog meer inspiratie op InstagramPinterest  en Facebook.