Activiteiten

Trek de natuur in en ontdek de lente met de lente bingo!

Lentebingo maken in de lente

Heerlijk dat de lente eindelijk begonnen is! De vogels vliegen vrolijk rond, de lammetjes lopen in de wei en de bloemen fleuren de natuur op! Wie geniet er ook zo van de prachtige bloesem aan de bomen? Hoog tijd om de natuur te ontdekken met een leuk spel, lente bingo! De kinderen leren wat er allemaal bij dit seizoen hoort en leren de bijpassende namen ook kennen. Dit spel is ook leuk om met een klas te spelen of met vriendjes en vriendinnetjes.

Wat heb je nodig voor het lente bingo spel?

  • Lente bingo kaart per kind
  • Pen of potlood om de items op de bingo kaart af te strepen
  • Klembord of stuk karton als onderlegger voor de lente bingo kaart

Zo speel je het lente bingo spel

Stap 1: Zoek een locatie voor de bingo

Je kan natuurlijk rondom je huis aan de slag gaan met de bingo maar dan moet er wel “natuur” zijn in je eigen buurt zoals een park. Anders kan je de polder in of naar het bos om de lente bingo te spelen.

Stap 2: Uitdelen maar

Geef iedereen een lente bingo kaart op karton of in een klembord en een pen of potlood.

Tip: je kan een stuk karton pakken en de kaart hier op vast lijmen dan is het makkelijker om de gevonden lente vondsten af te strepen.

Stap 3: Speuren maar!

Spreek een tijd af en laat ze op zoek gaan. Heb je kleine kinderen dan loop je natuurlijk mee. Iedereen streept zijn vondsten af op de kaart. Wanneer de tijd erop zit is de zoektocht klaar.

Stap 4: And the winner is!

Als alle kinderen weer terug zijn tel je de punten. Wie heeft de meeste items van de kaart gevonden en dus de meeste punten? Die is de winnaar!

Tip: Geef wel even aan dat het niet de bedoeling is om de bloemen te plukken ook al zijn ze nog zo mooi 🙂

 

Download hier de lente bingo

Lente bingo

Streep alle lente bingo vondsten af

Pin it!

Nog meer leuke spelletjes

Vinden jullie het ook leuk om spelletjes te spelen met elkaar dan is het workout spel misschien ook leuk. Of help de natuur een handje en ruim het zwerfafval op met deze speurtocht.

Je kan mij voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.