Activiteiten

Leuke stoepkrijt spelletjes voor kids

spelletje met stoepkrijt

Stoepkrijt is leuk om mee te spelen, goedkoop en je kan er eindeloos veel spelletjes mee doen. Er zijn wel meer leuke spellen te bedenken die je kan doen met stoepkrijt dan alleen de ouderwetse hinkel spelletjes. Maak bijvoorbeeld een levensgroot ganzenbord op het plein, trek een autoweg over de stoep of maak krijt verfbommen.

Je hebt al een dag plezier met een grote bak stoepkrijt voor maar € 2,50. Wil je echt mooie kunstwerken maken dan is het stoepkrijt van Crayola met intensere kleuren leuk. Door het extra hoge kleurpigment heb je vollere kleuren.

 

 

 

 

 

 

 

Spelletjes met stoepkrijt

Stoep krijten is leuk en super veelzijdig. Je kan heel veel doen met krijt in en om je huis.

Stoepkrijt hack: eenvoudig een autoweg maken

Met een stukje karton, een schaar en 2 stoepkrijtjes kan je al deze handige tool maken. Maak 2 gaten in het karten op de breedte van de weg en stop daar 2 stoepkrijtjes in en taadaa klaar! Zo maak je in een mum van tijd een weg voor je auto’s.

stoepkrijt hack

Versier elkaars silhouet

Trek elkaar over op een muur en versier jezelf of elkaar. Teken vleugels, hoorns, gekke hoedjes en gezichtjes. Trek ook papa en mama over voor extra veel plezier!

Stoepkrijt verf maken

Heb je restjes stoepkrijt over? Dan kan je daar stoepkrijt verf van maken! Rasp de restjes krijt, meng het met maïzena en water en verven maar…

Verf van stoepkrijt gemaakt

Twister buiten spelen

Krijt op de stoep een twister veld dat zijn 4 rijtjes met elk 4 rondjes in 4 verschillende kleuren. Rechter hand op geel en linker been op rood, pas op dat je niet valt want dan ben je af.

stoepkrijt twister

Werp spel

Teken een grote roos op de grond met punten met in het midden de hoogste score. Pak een natte spons, waterballonnen of een steen en gooi om de beurt. Wie haalt de meeste punten?

Stoepkrijt spelletje

Speurtocht

Teken met pijlen een speurtocht rondom je huis en in de buurt. Verwerk er kleine opdrachten in zoals het werp spel, hinkelen, rondjes draaien of zelfs sommen. En natuurlijk ligt er aan het eind een beloning te wachten!

Stoepkrijt klei

Hoe vet is het om eerst wat te kleien dat vervolgens opdroogt tot stoepkrijt? Dat kan met de Chalk Clay. Maak de meest mooie en kleurrijke creaties zoals een regenboog, vlinder, hartje of ijsje.

Speel boter, kaas en eieren

Teken een groot boter kaas en eieren veld op de stoep en spelen maar!

Mega groot schilderij maken

Maak eens een levensgroot schilderij van een stad of een dorp met een weg er doorheen waar de speelgoed auto’s echt kunnen rijden of een wereld voor de poppen om in te spelen.

Stoepkrijt verfbommen maken

Wanneer je stoepkrijtverf maakt en dit extra verdunt kan je dit in waterballonnen doen en zo krijt bommen maken! Of koop deze krijtbommen.

Teken een groot doolhof

Heb je een pleintje of een groot stuk straat teken dan een groot labyrint of doolhof!

Levensgroot ganzenbord

Gezelschapsspel spelen maar ook naar buiten? Teken een levensgroot ganzenbord op de straat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie!

Klaar met stoep krijten lees dan ook eens hoe je een katapult maakt, een raket de lucht in schiet of ga eropuit en ruim de buurt op met deze afvalbingo. Of bekijk alle ideeën om buiten te spelen.

Op Mamalies vind je nog meer super veel coole en leuke inspiratie voor activiteitenknutselen en speeltips die je kan doen met je kinderen. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.