
Lekker vies recept: Billenkoeken met Nutella
Deze gekke en vieze billenkoeken met Nutella zijn leuk als traktatie op school of gewoon zomaar omdat ze heerlijk smaken. De kinderen vonden het geweldig om ze te maken en om op te eten natuurlijk. En de Nutella die zat overal dus wees gewaarschuwd!
Dit heb je nodig voor 10 billenkoeken:
- 200 gr bloem
- 75 gr (basterd)suiker
- 125 gr koude boter
- 1 eier dooier
- Nutella
- Extra: Bakpapier en mengkom
Zo ga je de billenkoeken bakken:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten (behalve de Nutella) tot een mooie deeg bal. Leg deze 10 min in de koelkast.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Haal het deeg uit de koelkast en maak kleine ronde balletjes van het deeg.
- Druk de balletjes een beetje plat en maak met het mes in het midden een “bil” naad.
- Smeer er wat chocoladepasta tussen en leg ze op de bakplaat.
- Bak de billenkoeken 12 minuten op 180 graden, check tussendoor wel af en toe de oven of ze niet te bruin worden.
- Laat afkoelen op het rooster.
En nu smullen maar!
Tip: je kan de billenkoeken bewaren in een afgesloten trommel.
Nog meer bak inspiratie
Zin om nog meer te bakken? Deze blogs vind je misschien ook interessant:
- Recept om heerlijke scones te bakken met je kinderen
- Kidsproof zomerse aardbeien tiramisu
- Zelf broodjes bakken voor een gezellig ontbijt!
Wil je nog meer inspiratie volg me dan op Instagram en Facebook!

