Broodjesbakken het resultaat
Bakken

Broodjes bakken met de kinderen

Er is toch niks lekkerder dan warme verse broodjes bij het ontbijt of de lunch. En als de kinderen ze zelf kunnen maken is dat nog veel leuker! Om het deeg te maken heb je even spierballen nodig maar de broodjes vlechten en versieren kunnen de kinderen zelf doen. Oh ja het neemt wel 1,5 a 2 uur in beslag om dit te maken dus wil je ze voor het ontbijt dan moet je wel even vroeg opstaan (of wat later ontbijten).

Recept broodjes bakken met kinderen

Dit recept is voor het bakken van ongeveer 10 broodjes. Dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe groot de broodjes zijn. Heb je in de ochtend niet zoveel tijd dan kan je het deeg ook in de avond ervoor maken.

 • Dit recept is voor 10 broodjes
 • Bereidingstijd: Deeg maken 20 min + 45 minuten rijzen + 15 min oven

Wat heb je nodig voor 12 broodjes:

 • 500 gr bloem
 • 10 gr zout
 • 8 gr instant gist
 • 5 gr suiker
 • 250 ml lauwwarm water

Broodjes bakken:

 1. Zeef het bloem in een kom en strooi het zout aan de rand.
 2. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist, suiker en het water in.
 3. Mix het deeg met deeghaken of kneed met de hand (spierballen nodig!!) ongeveer 10 minuten tot alles goed gemengd is.
 4. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat 10 minuten staan.
 5. Maak nu kleine bolletjes en laat de kinderen hier broodjes van maken. Ze kunnen bijvoorbeeld slierten vormen van het deeg en broodjes vlechten.
 6. Leg vervolgens de broodjes op een bakplaat met keukenpapier.
 7. Leg hier weer de vochtige theedoek overheen en laat 45 minuten rijzen.
 8. Verwarm de over voor op 240°C en bak de broodjes in 15 minuten af. Houdt ze goed in de gaten niet elke oven is hetzelfde en de baktijd kan iets afwijken.

Tip: bestrijk de broodjes na het rijzen met wat water en strooi en zaadjes overheen zoals maanzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten of sesamzaad.

Lees ook: De mooiste houten speelkeukens voor kleine masterchefs!

Heb jij samen met je kids de broodjes gebakken?

Heb jij deze broodjes met je kids gebakken dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door MamaLies.nl te taggen of de hashtag #mamalies.nl te gebruiken. Ik ben altijd benieuwd naar jullie baksels!

Voor meer bak inspiratie kun je hier terecht. En voor een dagelijkse portie inspiratie kan je me volgen op Instagram en Facebook. Dank je wel!

Klaar wat zijn ze mooi!

Broodjesbakken resultaat warme broodjes

Lekker ontbijt of brunch

Verse broodjes bij het ontbijt zijn echt heerlijk. Alleen al de geur van vers gebakken brood is onweerstaanbaar! Wil je voor een compleet luxe ontbijt gaan of een brunch maak dan ook deze scones met de kinderen of maak één kindvriendelijk recept met fruitmoesjes van Marstyle.