Bakken

Geef cake recepten gemakkelijk een eigen twist!

Cake is een geliefd lekkernij over de hele wereld. Met zijn luchtige textuur en zoete smaak is het een traktatie die zowel bij volwassenen als kinderen doorgaans heel erg goed in de smaak valt. Of het nu gaat om een eenvoudige vanillecake, een smeuïge chocoladecake of een verrukkelijke citroencake, er zijn eindeloos veel variaties en recepten om uit te kiezen. Laat je inspireren door de verschillende cake recepten die online te vinden zijn en ga lekker aan de bak!

Welke soorten cake zijn er?

Er bestaan verschillende soorten cakes die variëren in smaak, textuur en bereidingswijze. Van de klassieke vanillecake tot de rijke en decadente chocoladecake, er is voor iedereen welk een cake te bakken die aan de persoonlijke voorkeuren voldoet. Fruitcakes hebben een verfrissende en fruitige twist terwijl je ook juist cake met een meer kruidige en warme smaak kunt maken, zoals speculaascake en kruidcake. Volg je een bepaald dieet, zoals bijvoorbeeld een glutenvrij of suikervrij dieet? Ook dan zijn er voor jou genoeg cake recepten die je kunt gebruiken. Tegenwoordig zijn er namelijk heel veel recepten te vinden voor glutenvrije cake, suikervrije cake, koolhydraatarme cake en vegan cake. Deze cakes kun je helemaal zelf from scratch maken, maar tegenwoordig zijn er voor veel diëten ook cakemixen te vinden waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig een glutenvrije cake kunt bakken. Een kind kan de was doen!

Geef je eigen draai aan cake recepten!

Als je netjes bestaande cake recepten volgt, kun je al een heerlijke cake bakken. Toch is het leuke aan een cake recept, dat je er heel gemakkelijk een eigen draai aan kunt geven. Verdeel het beslag van een vanillecake bijvoorbeeld over twee komen en voeg aan de ene kom wat cacaopoeder toe. Doe de beslagen om en om in de cakevorm en je hebt ineens een cake dat uit twee lagen bestaat: vanille en chocolade. Door een simpele techniek toe te passen, kun je dus al een heerlijke cake maken dat net wat anders is dan het recept dat je hebt gebruikt. Zodoende zijn er nog veel meer mogelijkheden om een cake een eigen twist te geven. Roer bijvoorbeeld bak vaste chocoladestukjes door het cakebeslag heen of vul de cake met een lekkere room. Je kunt er daadwerkelijk allerlei kanten mee op!

Maak van een standaard cake eenvoudig een fantastisch spektakelstuk!

Zelfs van een doodgewone cake kun je eenvoudig een waar spektakelstuk maken. Zo’n gebak is onder andere ontzettend leuk om te serveren tijdens de feestdagen. Geef het cakebeslag bijvoorbeeld een kleurtje en/of snijd de cake in meerdere lagen. Vul de lagen op met een lekkere crème in een smaak naar keuze en spuit met een andere crème mooie toefjes bovenop de cake. Garneer de cake eventueel nog met wat nootjes en/of chocolade schraapsel en je hebt ineens een heerlijk spektakelstuk die klaar is om geserveerd te worden.