Kerstboom bladerdeeg worsten hapjes voor het kerstdiner
Bakken

Kerstboom knakworsten broodjes – Het succes nummer op het kerstdiner!

Deze kerstboom worsten broodjes zijn simpel, lekker en een succes bij het kerstdiner. Kinderen zijn altijd dol op deze combinatie van knakworsten en bladerdeeg. Ook op het kerstdiner op school zit je gebakken met deze leuke kersthapjes van knakworsten en bladerdeeg!

Dit heb je nodig voor de kerstboom knakworsten hapjes

  • Lange knakworsten
  • Bladerdeeg – per 1 worst 1 plakje bladerdeeg mits je er 2 kerstbomen uit kan halen
  • Curry
  • Ei – om het bladerdeeg mee in te smeren
  • Bakpapier
  • Kerstboom uitsteek vorm groot genoeg – minimaal 6 cm breed

Tip: je kan bijvoorbeeld deze kopen bij de Xenos of deze kerst uitsteekvormpjes bij de Blokker

Kerstboom worsten broodjes maken

Volg onderstaande stappen om de kerstboom worsten broodjes te maken.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Haal de knakworsten uit het blik en zorg dat ze droog zijn anders blijft het bladerdeeg niet goed plakken.

Stap 3

Snij de helft van de worst een beetje plat zodat die niet te dik is tussen het bladerdeeg.

Stap 4

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat een beetje ontdooien maar niet helemaal dan is het uitsteken moeilijker en plakt het teveel.

Stap 5

Steek het bladerdeeg uit met een kerstboom vormpje. Niet te klein anders passen de worsten er niet tussen.

 

Bladerdeeg uitsteken

Stap 6

Leg de bladerdeeg boom met de plakkende kant omhoog en doe er een beetje curry op.

Stap 7

Leg de worst erin en dek af met de andere kerstboom.

Stap 8

Druk de randen goed op elkaar vast zodat er tijden met bakken geen curry uit loopt.

Tip: Plakken de randen niet goed maak ze dan een beetje nat het wat water en je vinger

Stap 9

Leg de kerstboom hapjes op een bakplaat met bakpapier en smeer het bladerdeeg voorzichtig in met ei.

ik bakte de kerstbomen en vuurpijlen tegelijk

Stap 10

Bak in 10 minuten in de oven goud bruin, check tussendoor even of ze niet verbranden.

Stap 11

Haal uit de oven als ze goud bruin zijn anders mogen ze er nog wat langer in.

Kerstboom bladerdeeg worsten hapjes voor het kerstdiner

Stap 12

Maak de kerstboom bladerdeeg hapjes af met een leuke cocktailprikker in kerststijl!

Zo bewaar je de kersthapjes het beste

De kersthapjes bewaar je het beste in een afsluitbare bak. Ze zijn een dag later nog prima te eten maar op dezelfde dag zijn ze wel echt het lekkerst!

Nog meer Kerst inspiratie

Deze Kerst blogs staan boordevol inspiratie om te knutselen en te bakken.