Kerstboom bladerdeeg worsten hapjes voor het kerstdiner
Bakken

Kerstboom knakworsten broodjes – Het succes nummer op het kerstdiner!

Deze kerstboom worsten broodjes zijn simpel, lekker en een succes bij het kerstdiner. Kinderen zijn altijd dol op deze combinatie. Ook op het kerstdiner op school zit je gebakken met deze leuke kersthapjes van knakworsten en bladerdeeg!

DIT HEB JE NODIG:

  • Lange knakworsten
  • Bladerdeeg – per 1 worst 1 plakje bladerdeeg mits je er 2 kerstbomen uit kan halen
  • Curry
  • Ei – om het bladerdeeg mee in te smeren
  • Bakpapier
  • Kerstboom uitsteek vorm groot genoeg – minimaal 6 cm breedt

Tip: je kan bijvoorbeeld deze kopen bij de Xenos of deze kerst uitsteekvormpjes bij de Blokker

Kerstboom worsten broodjes maken:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden

Stap 2

Haal de knakworsten uit het blik en zorg dat ze droog zijn anders blijft het bladerdeeg niet goed plakken

Stap 3

Snij de helft van de worst een beetje plat zodat die niet te dik is tussen het bladerdeeg

Stap 4

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat een beetje ontdooien maar niet helemaal dan is het uitsteken moeilijker en plakt het teveel

Stap 5

Steek het bladerdeeg uit met een kerstboom vormpje. Niet te klein anders passen de worsten er niet tussen

 

Bladerdeeg uitsteken

Stap 6

Leg de bladerdeeg boom met de plakkende kant omhoog en doe er een beetje curry op

Stap 7

Leg de worst erin en dek af met de andere kerstboom

Stap 8

Druk de randen goed op elkaar vast zodat er tijden met bakken geen curry uit loopt

Tip: plakken de randen niet goed maak ze dan een beetje nat het wat water en je vinger

Stap 9

Leg de kerstboom hapjes op een bakplaat met bakpapier en smeer het bladerdeeg voorzichtig in met ei

ik bakte de kerstbomen en vuurpijlen tegelijk

Stap 10

Bak in 10 minuten in de oven goud bruin, check tussendoor even of ze niet verbranden

Stap 11

Haal uit de oven als ze goud bruin zijn anders mogen ze er nog wat langer in

Kerstboom bladerdeeg worsten hapjes voor het kerstdiner

Stap 12

Maak de kerstboom bladerdeeg hapjes af met een leuke cocktailprikker in kerststijl!

 

Tip: Je kan ze eventueel bewaren in een afsluitbare bak maar op dezelfde dag zijn ze wel echt het lekkerst!


Zin om nog meer te bakken? Deze blogs vind je misschien ook interessant: