Blog

Besparen op uitgaven voor je kids? Tips & tricks!

Besparen op je gezin en de uitgaven aan je kinderen is echt niet zo lastig als het lijkt. Je moet soms even creatief denken en goed zoeken, maar dan lukt het echt! Iedereen kan het. Wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt is het zelfs leuk om te jagen op koopjes en goede aanbiedingen. Nieuwsgierig geworden hoe jij kan besparen? Lees hieronder alle bespaartips.

Zo bespaar je op je uitgaven met kinderen

Het leven is al duur genoeg en met kinderen is het alleen nog maar duurder. Geen nood, met onderstaande tips kan je op een creatieve manier geld besparen.

Ruil en leen speelgoed van elkaar

Bespaar geld op speelgoed. Als je kinderen hebt heb je vast ook vriendinnen met kinderen die waarschijnlijk ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Waarom zou je niet zo af en toe wat speelgoed uitwisselen of ruilen?

Koop kleding in de outlet of tweedehands

Kinderen (zeker baby’s) groeien uit hun kleding voordat het versleten is. Dus speur tweedehandssites zoals Vinted of Marktplaats af op mooie pareltjes. Toch liever iets nieuws? Koop dan als het uitverkoop is alvast kleding en schoenen vooruit voor het volgende seizoen of shop met korting bij BergmansOutlet.com.

Gooi geen restjes weg!

Sowieso is het echt zonde om eten wat nog goed is weg te gooien. Bewaar het liever. Kleine restjes van de pasta kan je kindje nog prima een of twee dagen later eten. En beurs fruit? Maak er een fruitshake of fruitmoes van, lekker en gezond.

Gratis & goedkope uitjes

Een dagje weg hoeft echt niet altijd geld te kosten. Er zijn bijvoorbeeld veel leuke plekken in heel Nederland waar je gratis kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan de speelbossen en speelnatuur. Een overzicht vind je bij Natuurmonumenten. Toch zin in een echt uitje? Zoek dan vooraf goed naar kortingscodes en acties online.

Speelnatuur

Ga naar de bibliotheek

In Nederland is de bibliotheek gratis voor alle kinderen onder de 18 jaar. Ideaal want hier haal je dus niet alleen onbeperkt gratis boeken maar ook zijn er strips, tijdschriften, spelletjes, films en games te huur.

Streamen ipv abonnementen

Netflix, Disney +, HBO, Videoland etc… Al die streamingdiensten kosten jaarlijks veel geld. Beter kan je een Chromecast nemen en gratis YouTube-filmpjes kijken op de tv. Ook genoeg keus voor de kinderen en geen kosten aan al die abonnementen.

Bouw een thuisbioscoop

Een leuke film kan je ook via Pathé thuis huren en dat scheelt een hoop geld in vergelijking met de bioscoopkaartjes. Maak zelf popcorn van maïs (dit is super simpel en zo gebeurt) en dim de lichten.

Lees ook: Naar de bioscoop… op je eigen bank

Bespaar op luiers

Luiers zijn altijd wel ergens in de aanbieding. Kijk goed waar ze het goedkoopst zijn (daar zijn ook speciale websites voor te vinden) en koop een pak extra voor in de voorraadkast. Of ga je voor de duurzame oplossing? Je hebt ook luiers die je kan wassen die nog goedkoper zijn dan de wegwerpluiers.

Marktplaats is je beste vriend

Heb je kleding over? Uitgespeeld met het speelgoed? Verkoop het dan weer! Maak mooie foto’s en zet alles op Marktplaats of ga naar een kleedjesmarkt zoals op Koningsdag.

Ga thuis uit eten

Je kan thuis ook eens lekker uitpakken en samen met elkaar een 3-gangen diner op tafel zetten of haal het gourmetstel van zolder. Zo kan je ook een leuke avond hebben met elkaar en bespaar je op een duur dinertje.

Weekboodschappen = besparen

Het scheelt een hoop geld als je één keer de boodschappen haalt voor de hele week. En een tip neem je kinderen niet mee naar de supermarkt zo wordt je ook niet verleid om toch die (ongezonde) superhelden koekjes te kopen waar je kindje maar om blijft zeuren 🙂

Recycle en upcycle

Bewaar oude wc-rollen, eierdozen, bekertjes, verpakkingsmateriaal, grote dozen…. Dit is allemaal geweldig leuk en gratis knutselmateriaal. Beetje lijm, verf, plakband en een schaar en knutselen maar.

Lees ook: Recycle tip! Speelgoed garage van dozen & karton knutselen

Gerecyclde garage van oude doos

Bespaar tips voor gezinnen

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ga je ook aan de slag om wat te besparen. Mooie bijkomstigheid is dat het ook nog bijdraagt aan een duurzamer leven.