Zo regel je een bruiloft met kinderen.
Blog

Een bruiloft met kinderen? Zo regel je dat!

De organisatie van een bruiloft is al een hele uitdaging en zeker als je ook rekening moet houden met kinderen. Kinderen zitten nooit stil, praten misschien wel door de ceremonie heen, zorgen voor extra stress… No worries een bruiloft met kinderen kan ook heel leuk zijn. Zeker als het je eigen kinderen zijn. Het is een kwestie van goed organiseren en zorgen dat het ook voor de kinderen een leuke dag is met voldoende entertainment en betrokkenheid bij de bruiloft. In dit artikel delen we een aantal tips om van je bruiloft met kinderen een onvergetelijke dag te maken.

Een bruiloft met kinderen? Lees hier alle tips!

Op de dag van de bruiloft is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen een leuke dag heeft, familie, vrienden, het bruidspaar en de kinderen. Het is fijn om een aantal activiteiten te organiseren die speciaal voor de kinderen zijn, zodat zij zich ook betrokken en onderdeel voelen van deze bijzondere dag. Denk hierbij aan een kinderspeurtocht, een knutseltafel of een kinderdisco. Lees hier alle tips.

Betrek ze bij de voorbereidingen van de bruiloft

Geef je kinderen speciale taken en laat ze meehelpen met het organiseren van de bruiloft. Neem je dochter bijvoorbeeld mee naar de trouwjurken winkel en laat haar daar haar eigen bruidsmeisjes jurk uitzoeken. Laat ze helpen met het samenstellen van een kindermenu, de lekkernijen uitzoeken en de kindertaart. Zo betrek je ze bij de bruiloft en zullen ze op de dag zelf ook beseffen hoe belangrijk en speciaal deze dag is.

Geef kinderen een speciale rol

Als je kinderen een taak geeft die heel belangrijk is, voor hun, dan voelen ze zich gelijk meer betrokken bij de bruiloft. Laat ze bijvoorbeeld rozenblaadjes strooien, bellen blazen na de ceremonie of de ringen brengen. Nog een leuke tip: geef ze allemaal een wegwerpcamera en laat ze foto’s maken van de bruiloft en elkaar! Je zal je kapot lachen

Kinderen op je bruiloft? Regel een oppas of nanny

Zorg ervoor dat er voldoende kinderoppas aanwezig is voor de kinderen, zodat de ouders zich kunnen ontspannen. Als er kleine kinderen op je bruiloft zijn, is het een goed idee om een kinderopvang te organiseren. Zorg ervoor dat er voldoende volwassenen zijn om de kinderen te begeleiden.

Entertainment voor de kids

Zorg voor speciale kinderactiviteiten zoals een kinder-dj, ballonnen tovenaar of een schminker. Maar ook met minder budget kan je iets leuks bedenken. Richt een bioscoop in met een popcorn machine, maak een knutseltafel, huur een springkussen of zet een speurtocht uit in de tuin.

Kidsproof diner en snacks

Vergeet de kinderen niet als het om eten en drinken gaat. Een bruidstaart voor de grote mensen en cakejes voor de kids. Champagne voor de grote mensen en kinderchampagne of appelsap voor de kleintjes. Is er ook een diner bij de bruiloft? Zorg dan voor een speciaal kindermenu of buffet.

Tip: laat de kinderen hun eigen cakejes versieren zo heb je gelijk weer een leuke extra activiteit.

Geef de kinderen een eigen kindertafel

Tijdens het diner kan je voor de kinderen een eigen tafel inrichten. Daar kunnen ze zelf eten en er een rotzooi van maken zonder dat iedereen er last van heeft. Je kan hier bijvoorbeeld een oppas bij zetten die een oogje in het zeil houdt. Laat de kinderen ook niet te laat eten want kinderen met honger kunnen heel vervelend worden. Misschien is het zelfs een idee om de kinderen eerst te laten eten en ze daarna met een oppas ergens in een zelf ingerichte bioscoop een film te laten kijken wanneer de volwassenen gaan dineren.

Plan een kindvriendelijke party

Als je van plan bent om na de ceremonie een feest te houden, plan dan een kindvriendelijke party. Maak er een mini disco van met wat kinderliedjes, dans gezellig mee met de kids en loop desnoods een polonaise met zijn allen. Zodra het echte feest begint en de kids moe worden laat je ze ophalen door de oppas of een familie lid.

Goodiebag met verrassing

Kinderen houden altijd van een leuke verrassing dus deel googdiebags uit met wat leuks erin. Doe er bijvoorbeeld een kleurboekje in, wat leuks om te knutselen of een leuk stuk speelgoed. Zo hebben ze gelijk wat te doen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips bij het plannen van de bruiloft.