Blog

Dagplanning maken voor je kinderen? Zo pak je dat aan!

Dagplanner handig om te plannen

Met een dagplanner breng je gemakkelijk regelmaat aan op je vrije dag. Het is voor iedereen fijn om te weten waar hij aan toe is en om wat structuur aan te brengen. Zeker als je die dag ook echt wat moet doen als even werken of de tuin aanharken.

Wat plan je in voor de dag?

Naast het inplannen van het huiswerk, wat soms aardig wat tijd in beslag neemt, kan je denken aan het fruitmomentje en de lunch. Vergeet niet een pauze in te lassen denk aan buitenspelen, sporten, een spelletje of even ontspannen voor de tv of met een boek. Daarnaast is het fijn om het huiswerk op te splitsen zodat ze wat afwisseling hebben. Het is dan ook zeker leuk om even iets creatiefs te doen tussendoor. Zo ontspan je en het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van een kind.

Tip: Geef je kind ook wat inspraak

Wanneer je de planning voor de dag maakt is het wel zo leuk om je kind ook wat inspraak te geven. Natuurlijk kan jij de vaste en verplichte onderdelen alvast invullen maar laat ook ruimte voor eigen input. Je kan ik het vak “Je mag kiezen uit” leuke activiteiten invullen waar je kind zelf uit kan kiezen die dag. Vul dit in de ochtend samen in op de lege tijden zo zal je kind ook aan jouw kant staan en eerder meewerken aan de activiteiten die hij misschien minder leuk vind.

Lees op dit blog hoe je een planbord voor het gezin kan maken.

Je mag kiezen uit…

Wat suggesties om hier in te vullen zijn:

Knutselen, samen een spelletje spelen, boekje lezen, gamen, filmpje kijken, samen iets koken, buiten spelen, stukje fietsen of samen sporten zoals voetballen of tennissen.

Wat extra inspiratie voor leuke spelletjes voor binnen en buiten.

Natuurlijk kan je ook echt specifieke suggesties geven. Wil jij die dag bijvoorbeeld soep gaan maken dan kan je dit erop zetten als gezamenlijke activiteit. Of was je van plan om buiten te gaan hardlopen dan kan je dit ook samen doen. Bedenk een leuke route en neem je kind mee op de fiets of step.  Zo ben je samen bezig maar kan jij ook je taken afkrijgen voor die dag!

Download de handige dagplanner hier.

 

Dagplanner om je dag met kinderen goed in te plannen