Keuken make-over geven met verf en deze tips.
Blog

Geef je keuken een make-over met een klein budget

Ben jij je keuken helemaal zat en wil je wel eens wat anders? Of heb je net een leuke gezinswoning gekocht maar de keuken staat je eigenlijk niet aan? Geen probleem, pimp je keuken met een make-over. Ook met een klein budget kan je de keuken omtoveren naar een keuken die bij jou smaak past. Je hoeft dus niet altijd gelijk een nieuwe keuken te kopen, soms is er ook gewoon geen budget meer voor.

Kastjes weg, plank erin

Sommige keukens hebben veel onhandige bovenkastjes. Als je in de onderkasten genoeg ruimte hebt kan je de bovenkastjes gewoon van de muur afhalen. Verf de muur in een leuk kleurtje en hang een mooie plank op. Je kan op deze plank wat mooie kopjes, kookboeken en een plantje zetten en klaar is Kees!

Likje verf

Staat de kleur van de huidige kastjes je niet aan? Dan kan je natuurlijk makkelijk de keuken kleuren veranderen. Je hoeft alleen de frontjes los te schroeven en te verven. Zo krijgt jouw keuken in een handomdraai een hele nieuwe look. Vind je verven erg lastig, dan kan je ook overwegen om ze over te laten spuiten door een professional.

Ruimte scheppen

Als je te weinig ruimte in je keuken hebt om alles op te bergen, kun je denken aan een los kastje. Je hebt leuke verrijdbare kastjes waar bovenop een hakblok zit. Zo kan je deze gebruiken om te snijden en extra spullen op te bergen. En je kunt hem rijden naar de plek die je maar wilt. Lukt het echt niet om voor alles een plekje te vinden in je te kleine keuken, dan kan je altijd nog overwegen om een grotere keuken te kopen.

Nieuwe kraan

Een kraan vervangen is relatief simpel en kan jouw keuken een heel andere uitstraling geven. Neem een stoere spuitkraan of een moderne zwarte kraan als eyecatcher.

Keukenachterwand vervangen

Staat de achterwand van de keuken je niet aan? Misschien zitten er nog wel heel oubollige tegeltjes op. Kijk dan hoe je deze kan vervangen of afdekken. Je kan tegels verven met speciale tegelverf of zet een keukenachterwand over de tegels heen.

Nieuwe grepen

Je hebt tegenwoordig veel verschillende soorten grepen die je op je kastjes kan monteren. Leuke leren greepjes of zwarte knopjes. Voor ieder is er wel iets te krijgen. Het is een relatief makkelijke en goedkope manier om je keuken aan te passen naar jouw smaak.

Keuken make-over geven met verf en deze tips.

Leuke accessoires

Accessoires maken de hele uitstraling van een keuken. Wanneer je wat mooie accessoires aan je keuken toevoegt krijgt deze al een nieuwe look. Met een mooi koffieapparaat en een leuk kookboek en wat fancy koffiekopjes op de plank kom je al een heel eind.