Gezin verzekeren
Blog

Baby op komst? Welke verzekeringen zijn onmisbaar.

Leuk dat er een kindje op komst is en je denkt vaak aan alles maar vergeet misschien je verzekeringen. Maar toch zijn deze ook erg belangrijk om aan te laten passen aan de nieuwe gezinssituatie. Vaak wordt er wel gedacht aan een zorgverzekering maar worden andere verzekeringen vergeten. Denk bijvoorbeeld aan je woonverzekering of een reisverzekering. Toch zijn deze ook niet geheel onbelangrijk.

Verzekeringen die handig zijn bij gezinsuitbreiding

Wanneer er een kindje op komst is zijn er veel zaken die gaan veranderen. Het is dan handig om je verzekeringen na te lopen. We hebben ze hieronder even op een rijtje gezet van welke verkeringen de polis wellicht aangepast moeten worden.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is er om zeker te weten dat uw spullen goed verzekerd zijn bij schade door brand, water, inbraak en storm. Dus ook alle nieuwe spullen zoals die van een kinderuitzet, van babywagen tot commode. Hoe pak je dat aan? Neem even contact op met uw verzekering en geef de nieuwe gezinssamenstelling door. Dit kan eventueel gevolgen hebben voor de hoogte van uw premie.

Zorgverzekering

In Nederland is het zo geregeld dat kinderen tot 18 jaar meeverzekerd worden bij de ouders. Uw kindje kan gratis meeverzekerd worden bij u of uw partner. Maar zorg dat je dit wel doorgeeft aan de verzekering. Binnen 4 maanden na de geboorte moet je dit doorgeven anders zijn de gemaakte kosten alsnog voor eigen rekening. En kijk even naar jullie polis je kan zelf kiezen of je kindje bij de vader of moeder meeverzekerd wordt. Kies hierbij de ouder die de meest uitgebreide verzekering heeft.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor ongelukken die door jou of door leden van je gezin zijn veroorzaakt. Dus ook als de kinderen iets van een ander stuk maken. Geef dus even aan je verzekeraar door dat er een kindje aan komt dan kan de verzekeraar de polis aanpassen. Let op waarschijnlijk stijgt de premie hier ook van.

Reisverzekering

Mocht je een doorlopende reisverzekering hebben vergeet dan niet het nieuwe gezinslid bij te schrijven op de reisverzekering. Misschien is het ook gelijk even handig om je dekking onder de loep te nemen. Heb je Europa, Wereld of wintersport dekking? Wellicht veranderd er iets aan de reizen en heb je een minder uitgebreide dekking nodig.

Autoverzekering

Als u een auto heeft check even of er een schadeverzekering voor inzittenden in de polis is opgenomen. Zo is het hele gezin verzekerd wanneer jullie in de auto zitten.

Overlijdensverzekering

De laatste verzekering waar je aan wil denken is een overlijdensverzekering. Maar toch is het fijn om het goed geregeld te hebben. Stel dat u of uw partner overlijdt, dan zijn de financiële gevolgen voor uw gezin tenminste goed geregeld.

Dus check uw verkeringen en regel het goed voordat uw kindje geboren is.