Fun in de badkamer voor kids
Blog

Hoe zorg je voor plezier in de badkamer?

Je hoeft niet altijd het huis uit om er een feestje van te maken. In je eigen woning kan het ook erg leuk zijn. De badkamer is hier een perfecte plek voor, want het is de ideale plek om de kinderen te laten kliederen en zelf ook nog te laten genieten. Soms hebben ze nog even dat zetje nodig om in bad te gaan en dat kun je dan nu mooi geven. Alleen hoe?

Speelplezier

Als je op zoek bent naar manieren om het douchen wat leuker te maken voor de kinderen, zijn er zeker wel wat maniertjes voor. Met een douchewand gaat dit wat lastiger, maar als je een bad hebt, kun je veel bedenken. Gekleurde sponzen en badspeeltjes doen het uiteraard altijd goed en zijn zeer populair. Wat erg leuk kan zijn voor in bad, maar ook als je beschikt over een douchewand, is bijvoorbeeld badkrijt. Daar schrik je misschien in eerste instantie een beetje van, maar het is dus echt gemaakt voor kinderen om in het water mee te spelen. Compleet veilig en makkelijk schoon  te maken dus. De kinderen kunnen er uren lang mee spelen en deze badkrijtjes zijn op een hoop plekken te verkrijgen.

Feest in bad

Er is geen enkel kind dat er niet van houdt om naar muziek te luisteren en ook dit kun je meenemen in bad. Zo kun je onder andere glow in the dark sterren halen en de badkamer verder compleet donker maken. Als de muziek dan aanstaat, lijkt het net alsof er een feestje aan de gang is en dat is het ook zeker! Kinderen kunnen hier echt van genieten en het is zeker ook een aanrader als ze even extra motivatie nodig hebben om die douche onder te gaan. Het nadeel is dan misschien wel dat ze er niet eens meer uit bad willen. Doe dit bijvoorbeeld in het weekend wanneer je extra tijd hebt. Zo houd je het leuk en bijzonder voor de kleintjes. Het zal echt iets zijn waar ze naar kunnen uitkijken.

Regenboogdouche

Het is eigenlijk heel simpel, maar toch ontzettend leuk om te doen. Als je beschikt over een douche is dit zeker de moeite waard om te proberen. Hang een transparante plastic zak gevuld met water boven de douchekop en prik hier vervolgens kleine gaatjes in. Het ophangen kun je doen door middel van een kledinghanger of elastiekjes. Hierdoor ontstaat een regendouche-effect. Test de waterstroom voordat de kinderen daadwerkelijk gaan douchen om ervoor te zorgen dat het water gelijkmatig uit de gaatjes komt en het effect goed te zien en voelen is. Kinderen zullen het geweldig vinden om zich te wassen onder kleurrijke regenboogdruppels.