Blog

Huis schoonmaken: deze plekken worden vaak vergeten

Er zijn plekken in het huis die wekelijks of zelfs dagelijks een schoonmaakbeurt krijgen. Zeker wanneer je kinderen hebt zal je vaker even de stofzuiger door de woonkamer halen of de badkamer soppen. Maar er zijn plekken in huis die we nog weleens vergeten. Pas als je een stinkende wasmachine hebt of je witte was met vlekken uit de wasmachine komt, gaan we deze schoonmaken. Dit zijn de plekken die je vaak vergeet met schoonmaken maar die best zo af en toe een beurtje kunnen gebruiken…

De vaatwasser

Het klinkt vaak tegenstrijdig, maar ook de machine die jouw vaat schoonmaakt, wordt ook vies. Een vaatwasser moet ook weleens een goede schoonmaakbeurt krijgen. Vaak valt het pas op dat je hem moet schoonmaken als je vaat er niet altijd meer perfect schoon uit komt. Door je vaatwasser eens in de 2 maanden schoon te maken, zul je verstoppingen kunnen voorkomen en altijd een schone vaat hebben. Door hem van binnen goed schoon te maken en de filters te reinigen, is hij snel weer schoner. Ook kun je een machinereiniger erin doen en hem een keer leeg laten draaien. Zo zal hij alles vanzelf weer schoon wassen.

De wasmachine

Nog een apparaat dat schoonmaakt, maar ook schoongemaakt moet worden. Wanneer een wasmachine niet regelmatig schoongemaakt wordt, zal hij gaan stinken. Dit komt door vuil en wasmiddelresten die in de rubbers, filters en afvoerleidingen gaat zitten. Zeker nu we steeds vaker op lage temperatuur wassen gebeurt dit sneller. Gelukkig is een stinkende wasmachine ook makkelijk op te lossen. Door het zeepbakje goed schoon te maken, de filter schoon te spoelen en eens een schoonmaakcyclus op 90 graden te laten draaien, zal dit al een verschil maken. Vergeet ook zeker de rubbers niet schoon te maken.

De koelkast of vriezer

Ook dit zijn 2 plekken die vaak vergeten worden om schoon te maken. Zeker omdat je ze dagelijks in gebruik hebt, is het belangrijk om ze goed schoon te houden. In de koelkast kunnen ook nog weleens vervelende geurtjes ontstaan. Door alles even uit de koelkast te halen en alle planken en oppervlakte goed te poetsen, kun je dit al tegen gaan. Voor de vriezer geldt hetzelfde. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd de vriezer helemaal te ontdooien. Zo kun je hem goed schoonmaken en ook zal het ontdooien van het ijs ervoor zorgen dat de vriezer minder energie verbruikt. Bij zowel de koelkast als de vriezer moet je ook zeker niet de rubbers vergeten schoon te maken, aangezien dat een plek is waar veel viezigheid of bacteriën kunnen gaan zitten.

Dus aan de slag en ga je grote apparaten na op vuil, pak je schoonmaakspullen en maak ze schoon. Het is ook handig om een vast moment in te plannen. Je kan bijvoorbeeld elke 2 maanden een reminder in je agenda zetten om even grondig schoon te maken.