familiebadkamer
Blog

Inspiratie voor een familiebadkamer: samen genieten van luxe en ruimte

Droom jij ook van een grote familiebadkamer waar iedereen in jouw grote gezin van kan genieten. Er is niks zo fijn als een functionele en stijlvolle badkamer te hebben waar iedereen zijn eigen plekje heeft. Lees hier mijn tips en badkamer inspiratie die je kunt gebruiken om jouw badkamer om te toveren tot een oase van luxe en comfort die ook nog praktisch is voor een groot gezin.

Dubbele wastafel: genoeg ruimte voor iedereen

Een dubbele wastafel is een absolute must have als je met een groot gezin samenleeft. Niets is vervelender dan ’s ochtends in de rij staan om je tanden te poetsen. Met een dubbele wastafel is er genoeg ruimte voor iedereen om tegelijk tanden te poetsen. Je kunt de ochtendroutine versnellen en voorkomen dat er een file met pubers, kinderen en vaders ontstaat voor de badkamer.

Verder is een verwarmde spiegel een fijne toevoeging. Geen beslagen spiegels meer na een warme douche!

Bron: Sanitairwinkel.nl

Ruim genoeg bergruimte

In een druk gezin is voldoende bergruimte belangrijk om de badkamer netjes en georganiseerd te houden. Overweeg grote kasten of een wastafel meubel met grote lades om handdoeken, toiletartikelen en andere benodigdheden uit het zicht te houden. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde uitstraling, maar maakt het ook eenvoudiger voor iedereen om zijn spullen terug te vinden.

Het is handig om de bergruimte te verdelen, zodat iedereen in het gezin zijn eigen plekje heeft. Planken of lades kunnen bijvoorbeeld worden verdeeld zodat iedereen zijn eigen spullen terug kan vinden en zelf netjes op kan bergen.

Grote douche

Een ruime douche is een waardevolle toevoeging voor een grote familie badkamer. Met voldoende ruimte om af te drogen dat scheelt een natte badkamervloer. Denk ook aan een slimme opbergplek, zoals nissen of planken, om shampoo en douchegel netjes op te ruimen. Zo voorkom je rond slingerende shampoo flessen op de vloer. Voeg nog wat extra luxe toe aan de douche door te investeren in een regendouchekop.

Bron: Sanitairwinkel.nl

Vergeet de wasmand niet

Een grote wasmand is een must voor een groot gezin. Zorg ervoor dat de wasmand groot genoeg is voor de vuile kleding van het hele gezin. Plaats de wasmand in de badkamer, zodat het gemakkelijk is om vuile kleding gelijk op te ruimen. Dit voorkomt rondslingerende kledingstukken en maakt het gemakkelijker om de was op orde te houden.

Met veel gezinsleden komen ook veel natte handdoeken. Zorg er daarom voor dat je een ruime handdoekradiator of voldoende haakjes hebt. Op deze manier voorkom je chaos en behoud je een opgeruimde en opgedroogde badkamer.

Jouw familiebadkamer als oase van luxe

Met een beetje planning en creativiteit kan jouw familiebadkamer een plek worden waar iedereen graag tijd doorbrengt. Een dubbele wastafel, voldoende bergruimte, een ruime douche en een grote wasmand zijn slechts enkele ideeën die je kunt gebruiken om een badkamer te creëren die aan de behoeften van jouw grote gezin voldoet. Maak van je badkamer een oase van luxe en ruimte waar iedereen zich thuis voelt.

Kijk voor meer inspiratie op Sanitairwinkel.