Blog

Tips voor een eenvoudige (mini) make-over

Ben je uitgekeken op je huidige interieur? Of heb je plek nodig voor een knutselhoekje voor de kinderen? Dan is een mini make-over een goed idee! Soms heb je gewoon zin in een nieuwe look in huis. Met wat kleine veranderingen die niet altijd veel geld hoeven te kosten kan je je interieur al een compleet andere uitstraling geven. Moeilijk hoeft het niet te zijn en je kan het natuurlijk zo gek maken als je maar zelf wilt. Droom je al jaren van een mooie stalen deur? Of van een nieuwe houten vloer dan moet je wel even in de buidel tasten maar met kleine aanpassingen kun je ook al een eind komen. Check hier de tips om je woonkamer een mini make-over te geven.

Het moodboard

Begin eerst met het bepalen van de stijl. Welke sfeer wil je en wat vind je mooi? Struin Pinterest af en maak een online moodboard. Of pak een stapel tijdschriften en ga knippen en plakken. Breng ook een bezoekje aan de bouwmarkt, hier kan je de kleurstalen vinden om je stijl te bepalen.

Schuiven met die meubels

Kijk kritisch naar je meubels. Staat alles op een logische plek? Kan je schuiven en herinrichten zodat je misschien wel een plekje creëert voor een knutselhoekje? Misschien heb je wel heel veel spullen staan die niet nodig zijn en weg kunnen zodat je meer ruimte creëert in je kamer. Heb je bijvoorbeeld een groot tv-meubel, denk er dan eens aan om deze weg te doen en je tv aan de muur te hangen, dit scheelt een hoop ruimte.

Likje verf doet wonderen!

Heb je de inrichting kritisch bekeken en een nieuwe indeling bedacht waar je tevreden over bent, kijk dan eens naar kleur. Met een likje verf op de muren kan je al een heel andere sfeer in je woonkamer creëren. En natuurlijk kan je nog veel meer verven. Heb je een oude kast staan of een stoel dan hoeft deze niet altijd vervangen te worden, opknappen kan ook! Verf de kast in een mooie kleur en monteer andere knopjes en je kast kan weer mee!

geef je woning een mini make-over met deze tips.

Nieuwe eyecatcher

Elk interieur kan wel een gave eyecatcher gebruiken. Vervang je oude bank bijvoorbeeld door een gave gewaagde bank in een kek kleurtje. Je kan ook je deur vervangen door een taatsdeur dit geeft je woonkamer ook meteen een nieuwe uitstraling en dit zorgt ook voor een ruimtelijk gevoel met het minimale design en het glas. Maar misschien heb je wel een oud meubel staan die met een likje verf weer helemaal bij deze tijd hoort en een ware eyecatcher kan worden!

De sfeermakers

Last but not least, de sfeermakers. Hiermee kan je je interieur helemaal eigen maken. Denk aan een compositie van posters en foto’s aan de muur. Breng sfeer met kaarsen en vazen. En vergeet de planten niet! Een grote plant kan al veel doen met de sfeer in je woonkamer. En heb je geen groene vingers, je hebt tegenwoordig ook heel realistisch ogende fake planten. Een kleed brengt ook altijd sfeer en warmte in het interieur, wat mij betreft is dat echt een onmisbaar item!

Tips voor een mini make-over

Heb je wat gehad aan deze tips en ga je aan de slag met een make-over? Veel plezier met klussen en succes.

Pinterest mini make-over