Maak je huis kindveilig.
Blog

Je huis kindveilig maken? 3 tips!

Kinderen zijn de hele dag bezig met de wereld ontdekken, maar soms kunnen er gevaarlijke dingen op de loer liggen. Als ouders willen we onze kinderen beschermen, maar we kunnen niet altijd alles in de gaten houden. Daarom is het belangrijk om ons huis veilig te maken voor kinderen, zodat we ze met een gerust hart kunnen laten spelen. We kunnen een kindvriendelijk vloerkleed bestellen via volero.nl, hekjes plaatsen, stopcontacten beveiligen en scherpe voorwerpen opruimen. Op die manier creëren we een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en leren, zonder dat ze onnodig gevaar lopen. Een kindvriendelijk huis is niet alleen veilig, maar geeft kinderen ook de vrijheid om te groeien en de wereld om hen heen te verkennen. Lees hier voor een paar tips.

Kindvriendelijke stopcontacten

Deze speciale stopcontacten zijn ontworpen om kinderen te beschermen tegen gevaarlijke elektrische schokken en de nadelige gevolgen ervan. Het stopcontact kan alleen ontgrendeld worden met speciale pennen die bij de stekker horen, zodat kinderen er niet bij kunnen. Bovendien sluit de beveiliging automatisch wanneer de stekker eruit wordt gehaald. Door de stevige bevestiging met behulp van de bestaande schroef in het stopcontact, voorkomt deze beveiliging dat kinderen voorwerpen in het stopcontact kunnen steken. Hierdoor wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin kinderen vrij kunnen spelen zonder risico op elektrische schokken.

Traphekje

Een traphekje is heel belangrijk om je kindje veilig te houden in huis. Het zorgt ervoor dat ze niet zomaar de trap op of af kunnen gaan. Hoewel er geen vaste leeftijd is waarop je het traphekje moet verwijderen, wordt meestal geadviseerd om het te gebruiken tot je kindje ongeveer 2 jaar oud is. Vanaf die leeftijd kunnen sommige kinderen over het hekje klimmen. Als je merkt dat je kindje zelfstandig en veilig de trap op en af kan gaan, dan kun je het traphekje weghalen.

Vloerkleed

Een kindvriendelijk vloerkleed is super belangrijk in de kinderkamer! Het zorgt ervoor dat de vloer lekker zacht en warm is voor de voetjes van de kinderen. Bovendien ziet het er ook nog eens heel vrolijk uit en maakt het de kamer extra gezellig. Kinderen houden van zachte spullen en een vrolijke omgeving, en een kindervloerkleed voldoet precies aan die wensen. Het is echt een geweldige toevoeging aan de kamer om het op te fleuren en een speelse sfeer te creëren. Met deze 3 eenvoudige tips is jouw huis echt al kindveilig!