Kindvriendelijke badkamer maken.
Blog

Zo maak je je badkamer kindvriendelijk

Heb je kinderen en een gezin? Dan is de badkamer een belangrijke plek in huis. Een plek waar je vaak met zijn allen bezig bent, zeker wanneer het spits is. Maar hoe maak je van je badkamer een veilige plek waar je kinderen kunnen badderen? Of is een aparte kinderbadkamer een optie? Lees hier alle tips en tricks om een badkamer kindvriendelijk te maken.

Tips om je badkamer kindvriendelijk te maken

Met alleen wat kleine aanpassingen kun je je badkamer al veiliger en kindvriendelijker maken. Als je de luxe hebt om je badkamer te verbouwen is dat helemaal mooi natuurlijk. Zo kan je echt aan alles denken. Of heb je nog extra ruimte en budget over dan is het echt een goed idee om een eigen badkamer te bouwen voor de kinderen. Voor een kinderbadkamer kun je met de inrichting alle kanten uit. Denk aan een verlaagde wastafel, een kindertoilet en breng kleur en sfeer in de ruimte met vrolijke marokkaanse tegels.

Pas op met heet water

Als je kindje alleen in bad zit of onder de douche staat, zouden ze de kraan open kunnen draaien. Om te zorgen dat ze geen heet water over zich heen krijgen, installeer je een thermostaatkraan met beveiliging. Zo kan je alleen door een knopje in te drukken water warmer dan 38 graden krijgen.

Berg gevaarlijke spullen op

Bewaar jij in je badkamer medicijnen, wasmiddel of schoonmaakmiddelen? Zorg dan voor een kastje met kinderslot of een hoge kast. Zo kan je alles veilig buiten bereik van de kinderen netjes opbergen.

Lees ook: Tips om een kindvriendelijke tuin te maken

Lekker spetteren

Wanneer je een bad hebt is dat natuurlijk ideaal om je kinderen te wassen. Als je bijvoorbeeld je baby in bad doet, kan je zelf op een krukje ernaast zitten, dan kan je er makkelijker bij. Heb je geen bad maar wel een inloopdouche? Dan kan je daar een badje zetten of een speciaal opblaasbad, zo kunnen de kids toch lekker badderen.

Kindvriendelijke badkamer tips van MamaLies.

Krukje bij wastafel

Bij het handen wassen en tandenpoetsen is de wastafel waarschijnlijk te hoog. Dit kan je oplossen door een opstapje of krukje neer te zetten. Zo kan je kindje zelf bij de kraan en wasbak. Je hebt handige krukjes die opklapbaar zijn. Let er ook op dat het krukje niet te glad is en antislip is.

Zelf naar de wc

Als je kindje al zo groot is dat ze zelf naar de wc kan is een bril verkleiner en een opstapje ook handig, zo kunnen ze goed en veilig zelf van de wc gebruikmaken. Dat is een stuk fijner dan op een potje zitten.

Wil je nog meer informatie en tips dan kan je terecht op de website van Kinderveiligheid.

Pinterest kindveilige badkamer.