kinderkamer verven
Blog

De kinderkamer verven – Zo pak je dat aan

De kinderkamer verven en een make over geven is een hele klus maar wel super leuk om te doen. Pinterest is daarin echt ideaal om ideeën op te doen. Maak een board aan en pinnen maar! Ga je voor een thema kamer zoals een jungle kamer of voor een echte meisjes kamer met roze? Of houdt je het liever neutraal en rustig? En vergeet niet samen met je kind te kijken het wordt tenslotte zijn of haar kamer en zij hebben ook al een eigen mening en ideeën. Uiteraard kan je ze wel een beetje sturen in het maken van keuzes 🙂

Welke kleur muurverf kies je voor een kinderkamer

Rood, geel, roze of blauw? Welke kleur je ook gaat kiezen houdt er wel rekening mee dat kleuren ook invloed kunnen hebben op de gemoedstoestand van je kindje. Kies niet te veel felle kleuren zo kan je kindje overprikkeld raken en misschien minder goed slapen. Warme en vrolijke kleuren kunnen wel een positief effect hebben op kinderen.

 

Welke soort muurverf is geschikt voor de kinderkamer?

In de kinderkamer wordt heel wat afgespeeld. Tijdens het spelen hebben de muren het soms zwaar te verduren. Kinderen stoten met speelgoed tegen de muur, krassen erop of kleuren er zelfs een mooi schilderij op met stiften. Prima natuurlijk want in een kinderkamer moet gespeeld kunnen worden maar dan is het wel zo fijn als je muurverf ook tegen een stootje en krasje kan. Kies bijvoorbeeld voor sigma pearl clean matt. Deze muurverf is stoot en schrob vast. Wanneer je de muur gaat reinigen met schoonmaakmiddelen zal deze mooi mat blijven en niet gaan opglanzen. Ideaal dus voor in de kinderkamer. Daarnaast is sigma verf in elke gewenste kleur te verkrijgen van flamingo roze tot stoer legergroen!

Binnen muren verven hoe pak je dat aan?

  1. Kies een mooie kleur of meerdere kleuren. Verf en benodigdheden kan je gemakkelijk online bestellen en op kleur laten mengen. Zo ben je altijd verzekerd van de beste prijs.
  2. Haal de kamer zoveel mogelijk leeg en dek de meubels af.
  3. Reinig de muren met een ontvetter en maak eventuele gaten dicht met een muurvuller.
  4. Plak nu alle kozijnen en deurposten af waar je niet wilt dat er verf op komt. De vloer kan je afdekken met stucloop.
  5. Werk van één kant naar de andere en begin met de rand. Verf deze met een kleine roller en pak daarna een grotere voor het grote oppervlak. Werk altijd nat in nat.
  6. Of je de muur 1 of 2 keer moet verven hangt af van de verf die je gebruikt en de kleur. Een goede verf dekt misschien wel in één keer maar een donkere kleur op een lichte ondergrond moet je waarschijnlijk wel 2 keer verven.
  7. Haal na het verven direct de tape weg zodat deze geen lelijke plekken op de muur achterlaat.

En dan is het nog een kwestie van de kamer weer mooi inrichten. Hang leuke schilderijtjes op en accessoires voor extra sfeer in de kamer. Succes met klussen!