Schermtijd op de iphone instellen
Blog

Schermtijd instellen voor je kinderen, zo doe je dat op een iPhone

Wanneer je kind een iPhone of iPad heeft wil je niet dat ze onbeperkt toegang hebben tot alles wat er maar op het internet te vinden is. Daarnaast is het ook verstandig om beperkingen en schermtijd in te stellen. Zo kunnen ze alleen binnen een bepaalde tijd op hun scherm zitten en gebruik maken van apps. Handig is dat je zelf niet de tijd in de gaten hoeft te houden. Als de schermtijd op is wordt de app of telefoon automatisch geblokkeerd en kunnen ze hier geen gebruik meer van maken.

Wanneer het hele gezin een iPhone heeft kan je ook makkelijker ouderlijk toezicht instellen. Zo ben je een familie en kan je vanaf je eigen iPhone de schermtijd voor je kinderen regelen en alles ook inzien. Handig! Heb je nog geen iPhone maar de rest van je gezin wel, dan kan je de iPhone 15 kopen bij Odido. Ik ben er erg blij mee en mijn zoon ook, want die kreeg mijn “oude” iPhone. Nu we allemaal iPhones hebben, kunnen we als gezin alles delen en een oogje in het zeil houden.

Schermtijd instellen op een iPhone of iPad

Als je schermtijd hebt ingeschakeld zie je alle informatie omtrent je app en website gebruik. Dit kan je doen op het apparaat van je kind of je kan Delen met Gezin inschakelen en dit vanaf je eigen iPhone beheren. Ze kan je het altijd makkelijk aanpassen, ook als je even niet in de buurt bent.

 1. Ga naar Instellingen -> Schermtijd
 2. Tik op App- en websiteactiviteit en tik vervolgens op Schakel App en websiteactiviteit in

Zo stel je schermtijd in op de iphone van je kinderen.

Zo kan je een toegangscode voor schermtijd instellen

Als ouder kan je een toegangscode instellen zodat jij alleen de schermtijd en instellingen kan beheren. Super handig en zeker even doen. Je kan dit vanaf je eigen telefoon doen als je een account voor je kind beheert met Delen met gezin. Of je stelt het in op de iPhone of iPad van je kind. 

Toegangscode instellen via ‘Delen met gezin’

 1. Ga naar Instellingen -> Schermtijd
 2. Scrol omlaag en kies de naam van je kind onder Gezin
 3. Volg de instructies van je iPhone om de schermtijd in te stellen voor je kind.
 4. Tijdens dit proces wordt ook gevraagd om een toegangscode in te voeren. Deze code is later ook weer eenvoudig aan te passen. Ook als je deze vergeten bent, kan je hem aanpassen met je Apple ID.

Toegangscode instellen op de iPhone of iPad van je kind

 1. Ga naar Instellingen -> Schermtijd
 2. Volg de instructies van je iPhone om de schermtijd in te stellen voor je kind.
 3. Tijdens dit proces wordt ook gevraagd om een toegangscode in te voeren. En nog een keer ter bevestiging. Hier geldt weer hetzelfde dat de code later ook makkelijk aan te passen is.

App limieten instellen voor je kinderen

Je kan per app of groep van apps instellen hoeveel tijd ze per dag gebruikt mogen worden. Handig, zo kan je de leerzame apps voor kinderen meer tijd geven dan de YouTube en Tik Tok app.

 1. Ga naar Instellingen -> Schermtijd
 2. Tik op App limieten -> Voeg limiet toe
 3. Selecteer de App of Apps waar je een limiet op wilt zetten en tik op Volgende
 4. Nu kan je een tijd invoeren voor het app limiet per dag zoals hieronder te zien is voor Instagram. Let op je kan ook per categorie limieten invoeren.

Apparaat vrije tijd instellen

Wanneer je niet wilt dat je kind ’s ochtends vroeg al de iPad pakt, kan je Apparaat vrije tijd instellen. Je kan hier een schema per dag invoeren. Alleen de apps die altijd toegestaan zijn zijn wel beschikbaar en ook kan je bellen en gebeld worden.

 1. Ga naar Instellingen -> Schermtijd
 2. Scrol omlaag en kies de naam van je kind onder Gezin
 3. Tik op Apparaat vrije tijd
 4. Stel deze in zoals je wilt.

Zo stel je schermtijd in op de iphone van je kind.

Appeltje eitje die schermtijd instellen!

Dus ja, zo eenvoudig is het om de schermtijd op een iPhone in te stellen. Zelf ben ik er erg blij mee dat we het hebben gedaan en dat we zo meer grip hebben en inzicht in hun gedrag online. Doen dus!