PVC vloer met kind die knutseld.
Blog

Stoere betonlook vloeren: stijlvolle opties voor elke woning met kinderen

Betonlook vloeren zijn tegenwoordig razend populair vanwege hun stoere, industriële uitstraling. Ze geven een moderne en strakke look aan elk interieur en zijn toepasbaar in zowel huizen als commerciële ruimtes. In deze blogpost bespreken we de verschillende mogelijkheden van betonlook vloeren.

Wat zijn betonlook vloeren?

Betonlook vloeren bootsen de uitstraling van echt beton na, maar zijn gemaakt van een ander materiaal. Dit kunnen tegels zijn, maar ook een gietvloer of een pvc-vloer. Deze vloeren bieden de ruwe en industriële esthetiek van beton zonder de nadelen van het gewicht en het koude aanvoelen. Betonlook vloeren zijn ideaal voor zowel moderne als industriële interieurs en kunnen in verschillende tinten en texturen worden geplaatst. We gaan je wat mogelijkheden voorleggen. Er verzamelt zich ook geen stof in kieren of gaten. De vloer is ook vloeistofafstotend, waardoor vloeistoffen niet makkelijk doordringen. Een betonlook vloer is dus ideaal voor mensen met allergieën en gezinnen met kinderen.

Pvc betonlook vloeren

Pvc betonlook vloeren zijn een uitstekende keuze voor wie de stoere uitstraling van beton wil combineren met de voordelen van pvc. De vloer is gemaakt van pvc, maar heeft een realistische betonlook afwerking. Een van de grootste voordelen van pvc is dat het waterbestendig en makkelijk schoon te maken is, wat het geschikt maakt voor elke ruimte. Ook is pvc zeer makkelijk te installeren en zeer onderhoudsarm. Toch is het krasbestendig en duurzaam, wat het niet alleen geschikt maakt voor woningen met kinderen, maar ook voor commerciële omgevingen zoals een kantoor of winkel.

Betonlook tegels

Betonlook tegels zijn keramische of porseleinen tegels die de uitstraling van beton nabootsen. Ze zijn te vinden in veel verschillende formaten en kleuren, wat ze zeer veelzijdig maakt. Keramische tegels staan erom bekend dat ze zeer duurzaam en slijtvast zijn. Ook zijn betonlook tegels water- en vlekbestendig en hebben ze zo goed als geen onderhoud nodig. Wel voelen ze wat koud aan, maar als je het combineert met vloerverwarming is het juist weer een hele fijne combinatie!

Kind op vloer.

Gietvloeren

Gietvloeren zijn naadloze vloeren die ter plekke worden gegoten en afgewerkt. Een gietvloer wordt gemaakt van materialen zoals epoxy of polyurethaan. Ook kun je kiezen voor een cementgebonden laag. Dit soort vloeren worden in 1 keer gegoten, wat zorgt voor een naadloze en vooral strakke vloer. In de afwerking kan eventueel nog wat kleur of structuur aangebracht worden, zodat het echt op beton lijkt. Gietvloeren staan er om bekend dat ze perfect samen gaan met vloerverwarming en dat ze in veel verschillende kleuren en afwerkingen te gieten zijn. Ook zijn ze zeer duurzaam en slijtvast. Wel moet het, voor het mooiste en strakste resultaat, gedaan worden door een professional, wat de prijs wat duurder kan maken.