verhuizen met kinderen tips
Blog

Tips voor een makkelijke verhuizing met kids

Verhuizen is een hele klus. Maar met kinderen is het nog lastiger. Het is een hele verandering. Zeker wanneer je naar een andere stad verhuisd en je kind ook naar een andere school moet. Hoe pak je dat aan? Hoe betrek je de kinderen in het verhuisproces en maak je de verhuizing leuk. Lees hieronder de tips om het verhuizen met kinderen net even wat makkelijker te laten verlopen.

Tips voor het verhuizen met kinderen

Laat ze helpen met klussen; Betrek de kinderen in het proces en laat ze helpen met klussen in het nieuwe huis. Laat ze helpen met het verven van een muurtje en ze voelen zich gelijk meer betrokken.

Bedenk samen de inrichting van de nieuwe kamer; Betrek je kind bij het kiezen van de verf, gordijnen en accessoires. Het is belangrijk dat je kind betrokken wordt en het gevoel krijgt dat het echt zijn eigen plekje wordt.

Verhuis in een schoolvakantie; Zo hebben jullie alle tijd om rustig te verhuizen en kan je kind ook de tijd nemen om te wennen aan zijn nieuwe huis en nieuwe omgeving.

Verhuis hun kamer als eerste; Pak hun spullen het laatste in en richt hun kamertje ook weer als eerste in in het nieuwe huis. Zo hebben ze gelijk een plekje om te spelen en te chillen terwijl jullie de rest uitpakken.

Laat alles verhuizen; Wist je dat er verhuisbedrijven zijn die alles uit handen nemen. Ze pakken zelfs je kostbaarste servies goed in. Zo heb jij alle tijd om rustig met je kids te wennen in het nieuwe huis en samen hun kamertje in te richten.

Tip; Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf kijk dan eens op een van de handige overzicht sites. Zoals alle verhuisbedrijven in Utrecht, Amsterdam of zelfs Groningen. Hier vind je alle aanbieders en kan je snel prijzen opvragen.

Laat je kind zelf inpakken; Geef je kind verhuisdozen en laat hem zelf inpakken. Zo weet hij precies wat waar in gaat en kan hij in zijn nieuwe kamer alles een nieuw plekje geven. Laat hem zijn naam op de verhuisdozen schrijven zo weet hij zeker dat het naar zijn nieuwe kamer wordt gebracht.

Geef een afscheidsfeestje; Wanneer je naar een andere stad gaat verhuizen geef dan een spetterend afscheidsfeestje voor zijn vriendjes en klas genootjes.

Neem een oppas tijdens de verhuizing; Vraag de oppas, oma of een goede vriendin om tijdens de verhuizing op te komen passen. Zo heb jij je handen vrij en kan je kind toch bij de verhuizing betrokken worden.

Pak een speciale tas in; In deze tas doe je alle spullen die echt belangrijk zijn voor je kind. Zijn lievelingsknuffel en mooiste boekje. Deze kan je tijdens het verhuizen erbij pakken wanneer ze het moeilijk hebben met het afscheid.

Laat je kindje op tijd wennen aan de nieuwe school of crèche; Zo weten ze waar ze heen gaan en kunnen ze zien dat daar ook echt leuke kindjes zijn om mee te spelen.

Geef een welkomstfeestje; Nodig alle vriendjes uit en geef een feestje in het nieuwe huis. Zo kan je kindje trots zijn nieuwe kamer laten zien en die gave tuin met schommel en trampoline 🙂

Ga jij binnenkort verhuizen met je kinderen? Hopelijk heb je wat aan deze tips!