iPhone 15 foto tips van mamalies
Blog

Maak de mooiste kinderfoto’s met de iPhone 15

Vroeger was een foto maken een hele klus maar tegenwoordig kan je met je iPhone echt professionele foto’s maken. En dat wil toch elke moeder mooie kiekjes maken van je kids. Met de nieuwste iPhone 15 serie, met super camera, is dat helemaal een fluitje van een cent. Dus neem je telefoon in de hand en lees onderstaande tips om de beste foto’s te schieten met je iPhone.

Gebruik de portretstand

De portretstand is echt een lifesaver als het gaat om fantastische foto’s maken. Als je je camera app opent en deze op portretstand zet, maakt je iPhone 15 het onderwerp, bijvoorbeeld je kindje, scherp en de achtergrond wazig. Zo kan je echt professionele foto’s maken. Je kan de achtergrond ook scherper en waziger maken.

Zet het raster aan

Gebruik het raster van je camera. Deze deelt het beeld in in 9 vakken. Deze kan je gebruiken om een goede compositie te maken. Je kan de horizon zo recht uitlijnen en zorg dat je onderwerp niet precies in het midden staat maar op een van de “kruispunten” van de lijnen. Zo maak je je compositie interessanter om naar te kijken.

Stel scherp op het onderwerp

Mensen vergeten nog weleens om scherp te stellen. Jammer want dit kan je foto helemaal maken óf verprutsen. Je stelt met een iPhone heel makkelijk scherp. Je klikt simpelweg op je scherm op het onderwerp, dan verschijnt er een vierkantje op je scherm en daarop stelt je camera scherp. Rechts van het vierkantje verschijnt ook een zonnetje. Door deze naar boven en beneden te schuiven, maak je de foto lichter en donkerder.

Licht, het liefst natuurlijk licht

Als je een foto maakt is de simpelste regel: zorg dat je niet tegen het licht in fotografeert. Dus ga met je rug naar de lichtbron staan en zorg dat het licht op het gezicht van je kindje valt. Gebruik zo min mogelijk je flitser, dit maakt een foto kil en vlak. Het mooie van de nieuwste iPhone 15 is dat je ook bij weinig licht goede foto’s kan maken. Hij past de sluitertijd aan en maakt zo je foto lichter. Let wel op dat het langer duurt als je foto’s maakt in het donker dus houd je camera goed stil of gebruik een statief.

Nog meer iPhone fotografie tips kan je vinden op iCulture

Bukken maar!

De belangrijkste tip is bukken! Dit heeft weinig met je iPhone te maken maar is meer een algemene tip. Zorg dat je de camera op dezelfde hoogte houdt als je onderwerp. Dus als je kindje op de grond zit te spelen ga er dan naast zitten en maak de foto op ooghoogte van je kindje. Je zal zien dat dit je foto’s gelijk een upgrade zal geven.

Probeer deze tips eens uit en je zult zien dat je kinderfoto’s een stuk mooier en interessanter worden.