Besparen op boodschappen tips
Blog

Zo kun je besparen als moeder!

Wanneer je kinderen hebt kan het leven soms best duur zijn. Je hebt immers meer dan alleen je eigen mond om te voeden en meer dan alleen je eigen kledingkast om te vullen. Gelukkig zijn er voldoende manieren om te besparen, bijvoorbeeld door te kiezen voor voordelige verzekeringen zoals Allianz Direct verzekeringen. Bekijk hier onze tips om als moeder te besparen.

Inzicht in je uitgaven

Allereerst is het belangrijk om te kijken waar het geld naartoe gaat. In veel bankapps kun je hier gemakkelijk inzicht in krijgen. Zij houden automatisch per categorie bij hoeveel procent van je inkomen eraan opgaat. Zo kan je eenvoudig zien waar wat te besparen valt.

Vaste lasten

Kijk eens goed naar de automatische incasso’s die per maand of kwartaal van je rekening afgeschreven worden. Onder dingen als huur en verzekeringen kun je nou eenmaal niet uitkomen, maar er zijn misschien wel wat abonnementen, loterijen of goede doelen die je gedag kunt zeggen. Misschien heb je zelfs abonnementen waarvan je allang was vergeten dat je het had. Dit gebeurt vaak bij apps, games voor de kinderen of online programma’s.

Aanbiedingen van lang houdbare producten

Er zijn dingen die je altijd nodig hebt, zoals shampoo, tandpasta, zonnebrandcrème of Wc-papier. Dergelijke producten hebben wel een houdbaarheidsdatum, maar het duurt jaren voor je die overschrijdt. Drogisterijen bieden vaak aantrekkelijke aanbiedingen aan op dergelijke producten, 1 + 1 gratis is niet ongebruikelijk. Wacht je kans af en koop deze spullen in bulk in en zet ze in de voorraadkast.

Eens per week boodschappen doen

Als je dichtbij een supermarkt woont is het ontzettend verleidelijk om elke dag even binnen te hoppen voor wat lekkers bij de koffie of omdat je toch niet zo’n zin hebt in het gerecht dat je voor vanavond in je hoofd hebt. Wees streng voor jezelf en doe eens in de week boodschappen. Maak vooraf een lijstje zo koop je precies wat je nodig hebt. En ga altijd boodschappen doen met een volle maag dan laat je je niet leiden door lekkere trek.

Tip: gebruik je groente restjes om lekkere pizza’s te maken met de kinderen.

boodschappen bespaar tips

Koop het tweedehands

Tot slot is het gelukkig steeds normaler om tweedehands spullen te kopen. Dat gaat om kleding, meubels, boeken en speelgoed. Tweedehands items uit de kringloopwinkel of van een platform als Marktplaats zijn vaak nog in goede staat en te krijgen voor een habbekrats. Vooral speelgoed, serviesgoed en elektronica zijn goede items om tweedehands te kopen. Hiermee bespaar je een hoop en in de meeste gevallen lever je niet eens per se in op kwaliteit. Bovendien is hergebruik goed voor de aarde. En je kan natuurlijk zelf ook je overtollige spullen, kleding en speelgoed weer verkopen via Marktplaats.