Badkamer tips voor ene kleine ruimte.
Blog

Zo richt je een kleine gezinsbadkamer in

Niet iedereen kan zich een heerlijk grote gezinsbadkamer veroorloven. Maar ook een kleine badkamer kan je prima omtoveren tot een fijne plek waar je met het hele gezin kan baden in luxe. Je moet het gewoon slim aanpakken en de juiste keuzes maken. Creatief omgaan met opbergoplossingen, meubels en de materialen kunnen ervoor zorgen dat je kleine badkamer groter lijkt. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Stijl bepalen

Bedenk wat jouw persoonlijke badkamerstijl is en neem dit mee wanneer je naar de winkel gaat om je badkamermeubels en accessoires uit te zoeken. Je kan vooraf een moodboard maken om je stijl te bepalen dit helpt je om alles bij elkaar te zoeken. Wanneer je badkamers gaat bekijken in een showroom neem dan foto’s van alles dat je mooi vindt, zo kan je later op je gemak thuis terugkijken.

Materiaalgebruik

Kies in een kleine ruimte voor lichte kleuren. Lichte kleuren zorgen ervoor dat je badkamer groter lijkt. Ook is het aan te raden om voor glas te kiezen, zo oogt de ruimte ook groter. Een dichte douche muur voelt al snel hokkerig en houdt het licht tegen, waardoor het ook nog eens donkerder wordt.

Inloopdouche

Als je weinig ruimte hebt kan je het beste kiezen voor een inloopdouche. Neem een met een glazen wand, zo houdt je het ruimtelijk en maak je de ruimte niet hokkerig. Een deur is fijn, maar als je hier geen ruimte voor hebt is een gewone inloopdouche al heel fijn.

Zwevend toilet

Wanneer je krap zit in de meters is een klein zwevend toilet de oplossing voor jullie gezin. Een zwevend toilet is een stuk hygiënischer en makkelijker schoon te houden. Je hebt compacte toiletten die net wat korter zijn zodat je meer ruimte overhoudt om te bewegen.

Wastafelmeubel

Het wastafelmeubel is natuurlijk onmisbaar in de badkamer. Je hebt handige meubels met veel bergruimte die ondieper zijn. Je hebt al meubels die 30 cm of 40 cm diep zijn. Zo bespaar jij ruimte maar kan je toch genieten van de extra bergruimte die een wastafelmeubel geeft. Je kan ook kiezen voor een spiegel met extra bergruimte.

Kleine badkamer voor gezinnen inrichten met deze tips.

Geen bad, geen nood

Geen plek voor een bad? Geen probleem: zet een opblaasbadje of een grote teil onder de douche. Het klinkt misschien gek, maar zo kan je kindje toch genieten van een lekker bad, ook al heb je geen ruimte voor een groot bad.
En nog een tip: zet de wasmand niet in de badkamer maar bijvoorbeeld in de slaapkamer.