Haar verzorging met haarolie voor moeders.
Blog

Mama time – Zo verzorg je je hoofdhuid met haarolie

Als je zwanger bent en naarmate je ouder wordt krijg je meer last van haaruitval en dunner wordend haar. Soms zitten er zulke grote plukken haar in je borstel dat je denkt dat er geen haar meer op je hoofd zit. Daarnaast worden er enorm veel haarproducten aangeboden die schadelijk zijn voor je haar. Heeft jouw haar veel te verduren gehad door een zwangerschap of slechte producten? Dan kan het slim zijn om eens te beginnen met het oliën van je hoofdhuid. In combinatie met een goede shampoo, zoals de Kerastase shampoo, kun je met behulp van olie je hoofdhuid herstellen en weer glans en volume terugkrijgen in je haar. In dit artikel leggen we je alles uit over hoe dit werkt en hoe je je haar moet oliën.

De voordelen van haarolie

Haarolie heeft allerlei voordelen. Zo kan een voedende haarolie een enorm verschil maken wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid. Je hoofdhuid is enorm belangrijk voor de groei en gezondheid van je haar: een onverzorgde hoofdhuid leidt tot dof, afgebroken haar. Door middel van een goede olie-routine voed en hydrateer je de hoofdhuid. Daardoor zullen je haren weer beter groeien. Het is echter wel belangrijk om de juiste olie te kiezen, je kunt niet iedere olie als hoofdhuid olie gebruiken. De basisregel is om een schone olie te gebruiken, waar weinig aan toegevoegd is. Welke olie precies geschikt is, lees je hieronder.

Welke olie is geschikt?

Je kunt verschillende oliën gebruiken. Voor meer haargroei kun je het best kiezen voor rozemarijnolie. Let er wel op dat deze olie verdund moet worden met een andere olie, anders werkt het averechts. Andere geschikte oliën om beschadigd haar weer te herstellen zijn argan olie, castorolie en macadamia olie.

Hoe olie je je hoofdhuid?

Het oliën van je hoofdhuid is erg simpel. Begin met je haren goed ontklitten en je hoofdhuid te stimuleren door een haarborstel of scalp massager (een massageborstel voor je hoofdhuid). Daarna verdeel je je haar in secties, waarna je de olie direct op je hoofdhuid aanbrengt. Masseer de olie met je vingertoppen in. Daarna kun je je haar in een vlecht doen, zodat het niet in de weg hangt. Om de effecten van de olie te versterken, kun je een plastic cap of wat vershoudfolie over je haar doen. Door de warmte gaan de schubben van je haar openstaan, waardoor de olie beter opgenomen wordt. Laat de olie drie tot vijf uur zitten, waarna je het eruit kunt wassen. Dit werkt het beste door twee keer een Kerastase shampoo aan te brengen, zodat de olie goed uit je haar gaat. Door dit proces een of twee keer in de week te herhalen, heb je straks weer prachtig stralende haren.

haarolie aanbrengen voor sterker haar.

Dus neem je mama relax time momentje in de avond als de kinderen op bed liggen. Breng de haarolie aan en ga lekker op de bank zitten met een tijdschrift en een kopje thee. Je haar zal na een aantal keer weer glanzen!