Baere amsterdam luiertassen
Fashion

Outfit tips om als moeder stijlvol voor de dag te komen

Als moeder heb je weinig tijd voor jezelf. Het is druk met een gezin met jonge kinderen en in de ochtend tijdens spitsuur heb je net aan tijd wat aan te trekken, maar niet om een hele outfit samen te stellen. Met onderstaande tips kan jij als moeder stijlvol voor de dag komen zonder dat het je veel tijd kost.

Outfits voor moeders, tips voor mooie en comfortabele outfits

Met deze makkelijke tips kleed je je als moeder zowel comfortabel als mooi. Want je outfit moet als moeder én lekker zitten én er een beetje leuk uitzien toch?

Kies voor comfort

Als moeder ben je constant in beweging. Je moet je kindje optillen, speelgoed oprapen van de vloer en veel bukken. Een strakke en lage skinny jeans is dan absoluut niet praktisch en al helemaal niet comfortabel. Kies in plaats hiervan een comfortabele en stijlvolle mom jeans. Met een jeans kan je eindeloos combineren. Ga voor stoer, combineer de jeans met een sweater of voor stijlvol met een blazer erboven. Naast de jeans is de pantalon ook een goede keuze. Zoek een mooi exemplaar uit dat comfortabel zit en makkelijk te wassen is.

Lees ook: Budgetproof kinderkleding tips

Uit één stuk

Je hebt als moeder niet altijd tijd om een mooie outfit samen te stellen. Zoals op een schooldag wanneer je je kinderen om 8.30 uur naar school moet brengen. Kies dan voor gemak en draag een jurk of jumpsuit. Zo hoef je niet na te denken en zie je er wel stijlvol uit. Een leuk denim pak is stoer en stijlvol en goed te combineren met accessoires zoals een riem of een paar comfy sneakers. En kies in de zomer een fijne luchtige en lange jurk met een paar slippers.

Stijlvolle accessoires

Maak je outfit compleet met een mooi accessoire. Zo maak je een eenvoudige outfit af met een mooie riem of een leuk haaraccessoire. Ook kan je een pet of hoed dragen, dan ziet niemand dat je even geen tijd had om je haar te wassen. Een ketting of oorbellen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Maar pas op met lange hangoorbellen, een kindje trekt deze zo uit je oor.

Lees ook: Tips voor het kiezen van badmode voor moeders

Leuke outfits voor moeders en tips om je stijlvol en praktisch te kleden

Handen vrij

Als moeder heb je altijd veel spullen bij je, maar wil je wel je handen vrij hebben om je kindje te kunnen tillen. Dus wanneer je op stap gaat neem je een tas mee. Zorg dat je een fijn exemplaar hebt dat er stijlvol uitziet, maar wel praktisch is. Een mooie rugzak is handig en kan je makkelijk meenemen. Let er op dat er plek is om alles op te bergen. Je hebt ook speciale stijlvolle luiertassen zoals de luiertassen van BAERE Amsterdam met leuke printjes.

Lekker praktisch

Wanneer je je garderobe gaat samenstellen, kies dan voor kleding die makkelijk te wassen is. Geen bloesjes die je moet strijken en geen zijden jurkjes die je apart moet wassen. Kies liever voor katoen, stretch en denim items voor je nieuwe outfit. Kinderen maken veel vlekken ook op jouw kleding. Het laatste dat je wilt is naast de vele huishoudelijke taken nog extra wasjes draaien terwijl je al bergen was hebt liggen.
Heb je ’s ochtends weinig tijd, dan kan je het beste al de avond daarvoor je kleding uitzoeken en klaar leggen. Dan hoef je daar in de ochtend niet meer over na te denken, wel zo praktisch!