Kerstpannenkoeken recepten en inspiratie voor het Kerstdiner.
Food

10x Kerstpannenkoeken ideeën en recepten!

Pannenkoeken met Kerst passen bij elk moment van de (feest)dag. Maak een pannenkoeken kerstboom toren voor het ontbijt. Bak een gekleurde Kerstboom pannenkoek voor de lunch. Neem een gezonde pannenkoek met een kiwi-kerstboom voor tussendoor en sluit af met een pannenkoek met ijs.

Kerst pannenkoeken ideeën

Check hier wat je allemaal voor moois kan maken van een simpele pannenkoek. Ja ja de pannenkoek is echt een veelzijdig hapje wat perfect bij de feestdagen past. Zie hier alle toffe kerst inspiratie.

Kerstman pannenkoek met aardbei en slagroom

kerstman pannenkoek met aardbei en slagroom.

Deze leuke kerstman is een perfect dessert voor Kerst. De combinatie van pannenkoek, aardbei en slagroom maken dit tot een toetje om je vingers bij af te likken. En hij ziet er ook nog eens super leuk uit!

Versier je eigen pannenkoeken-kerstboom

Deze diy pannenkoek is een succes bij elk kind. Snij een pannenkoek in de vorm van een kerstboom, zet een hoop lekkere sprinkles en toppers neer en laat de kids zelf hun pannenkoek versieren. Je zal verrast worden welke te gekke en smakelijke combinaties ze maken.

Gekleurde kerstboom pannenkoek

Een groene pannenkoek ziet er niet erg smakelijk uit maar is wel te gek. Wie van de kids durft als eerste zijn tanden te zetten in deze groene lekkernij? Gekleurde pannenkoeken maak je eenvoudig met dit recept.

Ontbijt pannenkoeken met Kerstman

Bak een flinke stapel met de allerlekkerste american pancakes zoals dit recept van Laura’s bakery. Stapel de pannenkoeken op en versier met slagroom en een leuk aardbei kerstmannetje.

Maak een pannenkoeken kerstboom

Kerstboom pannenkoek recept van Mama Lies.

Deze is nog wel het makkelijkst. Bak normale pannenkoeken en vouw ze vervolgens twee keer dubbel. Zo krijg je een kwart rondje. Stapel er drie op tot een kerstboom. Snij nu uit ene appel een steel en een ster en voila je pannenkoeken kerstboom is klaar!

Sneeuwpop van american pancakes

Deze sneeuwpop zal prachtig staan op tafel bij het kerstontbijt. Neem 2 pancakes, chocoladesaus, chocolade druppels en een aardbei. Maak van de pancakes in een handomdraai deze vrolijke sneeuwpop.

Kerstboom pancake stapel

Deze groene toren van pannenkoeken vormen samen een kerstboom. Leuk voor bij het ontbijt of de kerst brunch. Kleur de american pancakes met wat voedingskleurstof en bak er pannenkoekjes van in verschillende groottes.

Rudolph the red-nose pancake

Hoe leuk is deze pannenkoek in de vorm van een rendier?

Gezonde fruit pannenkoekenboom

Versier je pannenkoek met een gezonde kiwi kerstboom. Leuk, lekker en gezond voor de kerst!

Rendier pancake

Freestyle met het beslag en probeer het zo te gieten en bakken tot deze grappige rendier pancake. Top hem af met wat fruit zoals banaan, blauwe bessen en aardbei en smullen maar!

Mini kerstvorm pannenkoeken

Bak een pannenkoek in een koekvormpje om deze leuke mini pannenkoekjes te maken. Check hier het stappenplan om deze kerstpannenkoeken te bakken.

Pannenkoeken basis recept

Altijd handig om nog even te noemen is het basis recept voor pannenkoeken. Je kan natuurlijk een pakje halen maar zelfnmaken is lekkerder en net zo eenvoudig.

Ingrediënten voor 8 a 10 pannenkoeken:

  • 200 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • roomboter

Meng alle ingrediënten (behalve de boter) tot een klont vrij beslag. Smelt wat boter in een koekenpan. Bak daarin de pannenkoeken mooi goudbruin. Eet smakelijk!

Welke pannenkoek bak jij met Kerst?

Hopelijk heb je een leuk idee opgedaan en bak jij deze kerst een of meerdere van deze leuke pannenkoeken! Heb je ze gemaakt? Tag mijn socials dan met het resultaat. Dat vind ik leuk!

Kerstpannenkoeken inspiratie en recepten MamaLies