Food

Kidsproof recept: Eiersalade maken na Pasen

Eieren snijden om eiersalade te maken

Na pasen blijf je altijd zitten met een overschot aan gekookte eieren en wat kan je daar nu beter van maken dan een simpele maar lekkere eiersalade. En het leuke is de kids kunnen dit helemaal zelf doen! Eieren pellen, snijden met de eiersnijder en mayo erdoorheen roeren kunnen ze makkelijk zelf doen, en het is nog leuk ook!

Dit heb je nodig:

  • 4 gekookt eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel curry
  • Verse bieslook
  • Zout en peper
  • Extra; een eiersnijder

Lees ook: Wat ga jij nog meer eten deze Pasen? Kijk voor inspiratie paasbrunch recepten van Eat Live Travel.

Zo maak je de simpele & lekkere eiersalade

  1. Pel de eieren.
  2. Snij ze 2 x klein met de eiersnijder en doe in een kom.
  3. Knip (of hak) bieslook klein. Hakken kunnen de kinderen natuurlijk nog niet zelf doen!
  4. Doe de bieslook met zout en peper door de eieren.
  5. Roer de mayonaise en curry door de eiersalade.
  6. Aanvallen maar!

Eieren pellen voor de eiersalade

Eieren snijden om eiersalade te maken

Zout om de eiersalade op smaak te maken

De eiersalade

Laat je inspireren!

Benieuwd naar al onze kidsproof recepten die de kinderen kunnen maken of mee kunnen helpen in de keuken! Of benieuwd naar nog meer leuke en vrolijke tips van ons? Volg ons dan op InstagramPinterest  en Facebook.