Kidsproof recept: Eiersalade maken na Pasen
Na Pasen blijf je altijd zitten met een overschot aan gekookte eieren en wat kan je daar nou beter van maken dan een simpele maar lekkere eiersalade. En het leuke is, de kids kunnen dit helemaal zelf doen! Eieren pellen, snijden met de eiersnijder en mayo erdoorheen roeren, zo simpel is het. Een leuke en ook leerzame activiteit voor de kinderen!
Dit heb je nodig voor de (after Pasen) eiersalade:
- 4 gekookt eieren
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel curry
- Verse bieslook
- Zout en peper
Benodigdheden: eiersnijder
Lees ook: Wat ga jij nog meer eten deze Pasen? Kijk voor inspiratie paasbrunch recepten van Eat Live Travel.
Zo maak je een simpele & lekkere eiersalade
- Schil de eieren.
- Snij ze 2 x klein met de eiersnijder. Je snijd ze eerst door dan draai ze ze een kwartslag en snij je ze nog eens.
- Doe de eieren in een kommetje.
- Knip (of hak) de bieslook fijn. Hakken kunnen de kinderen natuurlijk nog niet zelf doen! Ze kunnen de bieslook ook knippen.
- Doe de bieslook met zout en peper door de eieren.
- Roer de mayonaise en curry door de eiersalade.
- Aanvallen maar!
Kijk hier voor nog meer leuke ideeën op Paasbrunch met kinderen. Zoek je nog een leuke activiteit dan kan je de kinderen een Paaskleurplaat laten maken of samen de paasbingo spelen.
Laat je inspireren!
Benieuwd naar al onze kidsproof recepten die de kinderen kunnen maken of mee kunnen helpen in de keuken! Of benieuwd naar nog meer leuke en vrolijke tips van ons? Volg ons dan op Instagram, Pinterest en Facebook.