Gekleurde pannenkoek gebakken met kleurstof
Food

Gekleurde pannenkoeken bakken met de kinderen!

Dit idee is geboren toen we op een festival waren waar ze robot geprinte pannenkoeken verkochten die de kinderen konden “inkleuren” met gekleurd beslag. De kinderen waren enthousiast en wij ook, super leuk idee die gekleurde pannenkoeken. Dat moest thuis natuurlijk ook uitgeprobeerd worden en na wat experimenteren lukte het. En wat blijkt zoveel bijzonders heb je daar niet voor nodig en het effect is supertof. De kinderen vonden het leuk, zo leuk dat we het ook op hun verjaardagsfeestje hebben gedaan.

Dit heb je nodig voor de gekleurde pannenkoeken:

  • Pannenkoek mix en ingrediënten volgens verpakking
  • Voedingskleurstof
  • Minimaal 2 beslagspuiten (meer mag ook dit hangt af van het aantal verschillende kleuren)
  • Bakpapier extra dik en stevig
  • Bakplaat of grote koekenpan
  • Dunne plaat karton of metaal om de pannenkoek te verplaatsen naar de pan
  • Stroop en poedersuiker naar wens als topping

   

Gekleurde pannenkoeken bakken:

Stap 1

Maak het beslag en zorg dat dit niet te dun is. Als het te dun is loopt het teveel uit. Doe er dus wat minder melk bij dan aangegeven staat en test even in de beslag fles door een lijntje te trekken, loopt dit niet teveel uit dan is je beslag goed.

Stap 2

Verdeel het mix over de beslag flessen (niet te vol dan kan je niet meer goed schudden)

Stap 3

Doe de kleurstof in de fles bij het beslag en schud, roer en shake tot het beslag de goede kleur heeft.

Stap 4

Knip het bakpapier op maat zodat het in de pan of op de bakplaat past.

Stap 5

Zet de kinderen aan tafel en laat ze wat moois tekenen met het beslag op het bakpapier. Let op niet te dicht bij de rand van het papier kleuren dan loopt het eraf in de pan.

Gekleurde pannenkoek gebakken met kleurstof

Stap 6

Als de creatie klaar is schuif je voorzichtig de plaat of stevige placemat onder het papier en laat je hem in de pan glijden.

Pannenkoek bakken

Stap 7

Laat op laag vuur garen (zonder boter) je hoeft hem niet om te draaien. Zodra de bovenzijde droog is is de pannenkoek klaar. Je kan nu voorzichtig het papier verwijderen en de creatie op het bord leggen.

TIP: Stap 1 tot en met 4 kan je vooraf voorbereiden als je dit op een feestje gaat doen. Schud het beslag nog wel even goed door vlak voordat je begint met de pannenkoeken maken.

Stap 8

Lekker met een beetje stroop of poedersuiker!

Gekleurde pannenkoek gebakken met de kinderenInspiratie!

Naast deze vrolijke pannenkoeken maakte ik eerder al een lekkere zomerse aardbeien tiramisu, deze is ook kidsproof en zelfs helemaal zelf te maken door de kinderen! Daarnaast is bakken ook altijd leuk zoals zelf broodjes maken of pizza’s bakken en zelf versieren.

Op Mamalies vind je nog meer leuke inspiratie voor activiteitenknutselen en speeltips die je kan doen met je kinderen. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.