Food,  Thema

20x Kersthapjes school – Makkelijke hapjes voor het kerstfeest

Kerstfeest op school en de daarbij behorende kersthapjes zijn altijd weer een hele klus. Het lijstje voor kerstontbijt op school hangt weer aan de muur, help wat ga je invullen dit jaar? Kies je voor een gezond kersthapje zoals een fruitspies of voor een zoete snack? Geen nood hier vind je genoeg inspiratie voor gezonde, hartige, zoete en ook minder gezonde kersthapjes. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen, ze zijn makkelijk om te maken.

Makkelijke kersthapjes voor het kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner op school

Hieronder heb ik makkelijke kersthapjes op een rijtje gezet die allemaal (redelijk) snel te maken zijn, die veel kinderen lekker zullen vinden en die je van te voren kunt maken. Ideaal toch?

Knakworst ster: de ster van het kerstdiner!

Kerst knakworst ster

Dit makkelijke kersthapje maak je met 4 ingrediënten. Met alleen bladerdeeg, plakken kaas, knakworsten en ketchup heb jij ook deze gave knakworst ster in elkaar gezet. Het leuke is dat zelfs de kinderen kunnen helpen met het maken van dit kersthapje. Lees hier hoe je deze Knakworstster maakt.

Leuke Kerstman hapjes met aardbei

Kersthapje kerstmannen van aardbei en slagroom.

 

De aardbeien met slagroom Kerstmannetjes zijn het succes nummer op elk Kerstfeestje! Want wie houdt nou niet van deze goddelijke combinatie. Kijk hier hoe ik de Kerstman aardbeien hapjes maakte voor het kerstdiner.

Sneeuwman cupcakes

Sneeuwman cupcakes voor het kerstdiner op school

De vrolijke sneeuwman cupcakes zijn zo gemaakt met wat hulp van Dr. Oetker. Het liefst bak ik alles zelf zonder pakjes en zakjes maar soms is het ook wel handig en snel om toch een pakje bak mix te pakken. Zo ook bij deze sneeuwpop cupcakes. Maar hé ze zullen er zeker niet minder om smaken. Lees hier hoe je deze leukerds maakt. Ben je een echte zoetekauw dan vind je deze Oreo truffels van Linda denk ik ook erg lekker.

Kerstboom knakworsten broodjes

Kerstboom bladerdeeg worsten hapjes voor het kerstdiner

Deze hapjes kan je de avond van te voren maken maar warm uit de over zijn ze toch wel het allerlekkerst, de Kerstboom knakworsten broodjes! Het recept en de bereiding van dit kersthapje met knakworst vind je hier.

Kerst sandwich; een hartig kersthapje voor op school

Kerstsandwich hapje voor kerstlunch op school.

De oer-Hollandse boterham met kaas maar dan in een kerst jasje gestoken! De sneeuwpop boterham of de kerstster zijn eenvoudig te maken met uitsteekvormpje. Maar oh zo leuk en super eenvoudig! Besmeer het brood met roomkaas voor wat extra smaak en versier de kaas met stukjes paprika en komkommer. De sneeuwpop kreeg bijvoorbeeld een neus van oranje paprika. Echt een leuk hapje voor de kerstlunch.

Kerst-hapje met poffertjes: Kerstmannen mutsen

Poffertejes kerstman mutsen

Dit zoete en gezonde hapje zal in de smaak vallen bij elk kind! Je hebt maar weinig nodig. Koop poffertjes (zo’n kant en klare zak van de supermarkt), slagroom spuitbus en aardbeien. Een beetje snijden en stapelen en je bent klaar!

Fruit en groente spiesjes; gezonde kerst-hapjes

Kersthapje fruitspiesjes en komkommer

Deze twee hapjes zijn ook leuk voor bij de kerstborrel of voor de kerstlunch op school. Het eerst hapjes maak je met een blokje kaas, witte druiven, framboos en een houten cocktail prikker. De komkommer kerstboom is iets meer werk. Daarvoor heb je of een goed uitsteekvormpje nodig of een goede snij techniek.
Volg deze eenvoudige stappen om het kerstboom spiesje te maken:

1. Snij de komkommer (met schil) met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten.
2. Snij of steek uit de kaas een sterretje.
3. Smeer een boterham met roomkaas en leg daar een boterham op.
4. Pak nu een rond uitsteekvormpje of bijvoorbeeld een glas en steek uit het brood ronde mini sandwiches.
5. Nu is het tijd om het spiesje samen te stellen. Prik de cocktail prikker in het brood. Rijg het komkommerlint eroverheen zodat het op een kerstboom lijkt. Top af met een kaas-ster piek!

Gezonde kerstman mutsen van fruit

Kerstman fruitspiesje voor de kerstlunch

Leuk, lekker en heel simpel hapje. Dit kan elke keukenprins(es) met 2 linker handen maken. Maak dit hapje wel op het laatste moment anders zal het fruit bruin worden en zit het er niet meer smakelijk uit. Snij de banaan in plakjes, ontdoe de aardbeien van het kroontje, rijg alles op de cocktailprikker en top af met een mini-marshmallow.

Tip: mini marshmallows vind je in de supermarkt bij de bak spullen.

Hartige kersthapjes met bladerdeeg en spek

Hartige kersthapjes.

Hartige hapjes mogen niet ontbreken tijdens Kerstmis. Dit kerstbomen hapje past bij elke gang en op elk moment van de dag. Neem bladerdeeg, een geklopt ei en plakken ontbijtspek. Snij van het bladerdeeg stroken, leg hier een plak ontbijtspek op, rijg deze om de satéprikker en bestrijk met ei. Nu even in de oven bakken op 180 graden tot de spek krokant is en het bladerdeeg goudkleurig.

Tip: neem een pak vers bladerdeeg dit is én lekkerder én is makkelijker om in lange stroken te snijden.

Sneeuwpoppen hapje van banaan, een gezond kersthapje!

Sneeuwpoppen van banaan.

Frosty the snowman op een stokje. Snij banaan en appel. Rijgen maar en gaan met die banaan! Versier met Smarties of XL hagelslag en je sneeuwpop fruitspiezen zijn klaar voor het kerstfeest op school.

Kerstpizza inspiratie voor het kerstdiner

Kerstpizza kersthapje voor op school

Zelf gemaakte kerstboom pizza’s van bladerdeeg of bloemkool bodem (dé super gezonde versie!). Steek met een grote kerstboom uitsteekvorm mini-pizza’s uit de pizzabodem. Of maak één grote boom met leuke salami sterren. Lees hier hoe je zelf pizza’s maakt. Of wanneer je voor de gezonde bloemkool variant kiest vind je het recept hier.

Easy pizza-kerstboom

Nog makkelijker dan het vorige pizza kersthapjes is deze pizza kerstboom. Bak een kant en klare pizza, snij in stukken en stapel op als een kerstboom… Makkelijker dan dit krijg je het niet deze Kerst. Wil je hem nog net iets mooier maken? Snij dan uit een plak kaas een ster als piek.

Gezond kersthapje: de Kerst fruitboom

Gezond kersthapje met fruit voor kerst op school.

De gezonde en lekkere Kerstfruitboom met kiwi en rood fruit fleurt elke kersttafel op. Dit feestelijke kersthapje is super makkelijk om te maken. Schil en snij een kiwi, leg in de vorm van een kerstboom op een bord en versier met wat rood fruit zoals frambozen, bosbessen en aalbessen.

Kerstpannenkoeken

Kerstpannenkoeken als kersthapje op school.

Kerstpannenkoeken kan je op 2 manieren maken. Of je bakt pannenkoeken en steekt ze uit met een koekvormpje of je bakt ze in de koekvorm. Hier is het recept en de instructies voor het maken van Kerstpannenkoeken. Pannenkoeken mogen natuurlijk niet ontbreken tussen de kersthapjes op school.

Bladerdeeg Kerstboom: zoet of hartig

De welbekende kerstboom van bladerdeeg kan je in zoet of hartig maken. De zoete variant is met chocoladepasta. En de hartige variant is met pesto en kaas. Beide versies van de bladerdeeg Kerstboom zijn lekker. Kies welke het beste past bij de gelegenheid.
En dan, smullen maar! Steel de show op school met deze kersthapjes!

Kersthapjes voor het kerstdiner op school.

Kidsproof recepten en hapjes voor Kerst

Ga jij een van deze leuke en makkelijke kidsproof kersthapjes maken voor het Kerstontbijt op school? Op mijn blog is nog meer leuks en lekkers te vinden voor een kidsproof Kerstdiner. Wil je nog meer inspiratie volg me dan op Instagram of Facebook!