De mooiste prentenboeken voor Sinterklaas van Mamalies
Kinderboeken

De mooiste Sinterklaas prentenboeken

De gezelligste tijd van het jaar is weer aangebroken waar menig kinderhart sneller van gaat kloppen. Sint is in het land! De Sinterklaasvreugde is niet compleet zonder prachtige prentenboeken over Sint en Piet. Laat je betoveren door de vrolijke verhalen en de kleurrijke illustraties die de magie van Sinterklaas tot leven brengen.

8 x de mooiste Sinterklaas prentenboeken

Hierbij een overzicht van de mooiste en meest gelezen prentenboeken voor Sinterklaas.

1. Sinterklaas

Charlotte Dematons neemt jong en oud mee op een betoverende reis door het Sinterklaasfeest met haar meesterlijke illustraties. Elk detail in dit boek vertelt een verhaal, van de daken tot de kleinste straatjes. Een zoektocht vol avontuur voor de kinderen en een nostalgische reis voor volwassenen.

Sinterklaas – Auteur: Charlotte Dematons

prentenboek-sinterklaas

2. SuperSint

Maranke Rinck brengt een moderne draai aan het klassieke verhaal van Sinterklaas. In ‘SuperSint’ krijgt de goedheiligman superkrachten om hem te helpen bij zijn immense taak. Een grappig en fantasierijk boek dat de verbeelding van jonge lezers zeker zal prikkelen.

SuperSint – Auteur: Maranke Rinck

Supersint boek

3. Zachtjes gaan de paardenvoetjes – De 20 mooiste Sinterklaasliedjes

Een boek dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook auditief feestelijk! Ageeth De Haan brengt de Sinterklaasliedjes tot leven met vrolijke illustraties. Een perfecte manier om samen met de kleintjes de leukste Sinterklaasliedjes te zingen en te genieten van de traditionele melodieën.

Zachtjes gaan de paardenvoetjes – Auteur: Ageeth De Haan

liedjesboek sinterklaas

4. Liedjesboeken Mies van Hout – Zie de maan schijnt door de boment

Mies van Hout betovert lezers met haar kenmerkende illustratiestijl in ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. De klassieke Sinterklaasliedjes komen tot leven in kleurrijke afbeeldingen die de magie van het feest vastleggen. Een prachtig boek dat zowel de ogen als de oren streelt.

Liedjesboeken Mies van Hout – Zie de maan schijnt door de bomen – Auteur: Mies van Hou

Sint liedjesboek met prenten

5. De kleren van Sinterklaas

Paul Biegel neemt lezers mee op een bijzondere reis door de garderobe van Sinterklaas. Een humoristisch verhaal dat de kinderen laat grinniken terwijl ze ontdekken wat er allemaal gebeurt achter de schermen van het Sinterklaasfeest. Een perfecte mix van fantasie en hilariteit.

De kleren van Sinterklaas – Auteur: Paul Biegel

Sint boek voor kids

6. Het huis van Sinterklaas

Naomi Tieman laat de deur naar het geheimzinnige huis van Sinterklaas op een kier staan. De nieuwsgierige lezers kunnen gluren naar het dagelijkse leven van Sinterklaas en zijn helpers. Een charmant boek dat de magie van het feest dichterbij brengt.

Het huis van Sinterklaas – Auteur: Naomi Tieman

Huis van Sinterklaas

7. De vrienden van Sinterklaas

Sjoerd Kuyper brengt vriendschap naar de voorgrond van het Sinterklaasverhaal. Een hartverwarmend verhaal over de bijzondere band tussen Sinterklaas en zijn trouwe vrienden. Een boek dat de emoties van het feest omarmt en de ware betekenis ervan benadrukt.

De vrienden van Sinterklaas – Auteur: Sjoerd Kuyper

Sint prentenboek

8. Boer Boris – Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Boer Boris beleeft een nieuw avontuur met Sinterklaas in dit boek van Ted van Lieshout. Een boek vol humor en boerse charme, waarin de boer en zijn dieren proberen de goedheiligman te helpen. Een feestelijk verhaal dat de magie van Sinterklaas naar het platteland brengt.

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas – Auteur: Ted van Lieshout

Boer boris sinterklaas

Welk Sinterklaas prentenboek is jullie favoriet?

Ga je voor de betoverende tekeningen van Charlotte Dematons of voor het grappige verhaal van Boer Boris? Laat je meeslepen door de betovering van Sinterklaas met deze prachtige prentenboeken. Deze mooie boeken zijn niet alleen leuk om naar te kijken maar ook prachtig om samen te lezen. Geniet van het lezen!