Kinderfeestje stappenplen
Kinderfeest

Stappenplan voor het vieren van een kinderverjaardag

De verjaardag van je kind is een speciale dag waarop je je helemaal kan uitleven! Ga jij voor een over-the-top birthday party met een luchtkussen, schminker of ballonnenclown? Of houdt je het wat kleiner met zelf georganiseerde spelletjes, een knutseltafel en een home made taart? Laat je fantasie de vrije loop en maak van deze speciale dag een geweldige ervaring voor je kind. We hebben enkele tips voor je verzameld die je helpen bij het organiseren van een onvergetelijke en leuke verjaardag. Laat nu maar komen die verjaardag!

Stappenplan om een kinderverjaardag te organiseren

Een kinderverjaardag organiseren is een hele klus. Maar daar heb jij natuurlijk geen enkel probleem mee, want jij bent de expert in het organiseren van kinderverjaardagen. Zeker met dit stappenplan komt het helemaal goed!

Stap 1 – Bedenk vooraf een thema

Met een thema maak je het jezelf makkelijker om te brainstormen en ideeën te bedenken voor de verjaardag. Ga je voor een stoere dino verjaardag dan kan je je versiering daarop aanpassen. Of wordt het een prinsessen feestje dan kan je als activiteit kroontjes knutselen en cup cakes versieren.

Stap 2 – Uitnodigingen versturen

Bij een partijtje hoort natuurlijk een mooie uitnodiging. Het leukst is om een persoonlijke en gepersonaliseerde uitnodiging te maken. Dit kan je gemakkelijk online doen en breng ze dan samen met je kindje rond. Of voor wie minder tijd heeft is een WhatsApp uitnodiging met een bewerkte foto van zoonlief met een verjaardags-toeter ook prima natuurlijk!

Stap 3 – De versiering

Nu je een thema hebt is het vinden van versiering een stuk makkelijker. Als je zelf wilt gaan shoppen kan je altijd bij de Action, Hema of Xenos terecht. Maar online is ook heel veel te vinden zeker als je echt een gericht thema hebt. Wil je het wat duurzamer houden investeer dan bijvoorbeeld in stoffen slingers of ga zelf slinger smaken.

Stap 4 – Leuke activiteiten

Als je wilt dat de kinderen zich een beetje vermaken kan je natuurlijk wat activiteiten bedenken. Denk aan een tafel met leuke knutselspullen, een lego hoek, muziekbingo kinderfeestje of een speurtocht door de buurt. Een activiteit geeft het feestje net een beetje extra.

Stap 4 – Taart!

De taart is natuurlijk erg belangrijk. Niet alleen is de taart nodig om de kaarsjes uit te blazen maar ook om van te eten 🙂 Ga jij voor een home made verjaardagstaart of laat je een waar pareltje maken door de bakker? Het is ook leuk om cup cakes te laten versieren door de kinderen. Succes verzekerd!

Lees ook: Zo maak je een regenboog verjaardags kwarktaart!

Stap 5 – Een klapstuk

Wil je net even wat extra doen? Dan kan je bijvoorbeeld een schminker huren, een luchtkussen of een ballonnen clown. Zo maak je het feest nog spectaculairder en heb je ook wat extra vermaak voor de kinderen.

Schminken op kinderverjaardag.

Stap 6 – Een verrassing

Wanneer iedereen weer naar huis gaat is het leuk om iets mee te geven als herinnering en bedankje voor het feest. Je kan natuurlijk zakjes met snoep doen maar een klein speeltje of een knutselwerkje is ook leuk en gezonder.

En dat was het! Met deze stappen ben jij klaar om een geweldig kinderverjaardag te organiseren. Veel plezier! Dan weet je zeker dat het een topdag wordt!