Tips voor een duurzaam kinderfeestje.
Kinderfeest

Met deze tips geef jij een duurzaam (kinder)feestje

Duurzaam hoeft helemaal niet saai te zijn. Tegenwoordig heb je genoeg leuke duurzame opties om een gezellig en vrolijk feestje mee te geven. Denk aan vrolijk gekleurde slingers en lekkere cakejes met gekleurde spikkels on top. Een duurzaam feestje organiseren hoeft echt niet moeilijk te zijn en draagt bij aan een beter milieu. Dat is nog eens een goed voorbeeld om je kinderen mee te geven op hun verjaardag. Met deze tips kan iedereen een duurzaam feestje geven.

Stoffen slingers, elke dag feest!

Zonder slingers is het geen feest! Duurzaam versieren doe je met stoffen slingers. Op internet is er genoeg aanbod maar het leukst is om ze zelf te maken. Dit is heel eenvoudig, je kan bijvoorbeeld oude lakens, stoffen of kleding gebruiken om de vlaggetjes van te maken. Dus haal die naaimachine van zolder en steek je handen uit de mouwen. Na een avondje naaien heb je de mooiste slingers gemaakt. Weet je niet waar je moet beginnen? Check dan hier een diy voor het maken van een stoffen slinger.

Lees ook: Pop-up verjaardagskaart voor een happy b’day!

Cadeau? Vraag om tweedehands!

Iedereen heeft wel speelgoed staan waar de kinderen nooit meer mee spelen. En wat voor de één oud speelgoed is, is voor de ander weer als nieuw. Kinderen zien echt niet of die LEGO set al eens eerder is gebouwd of dat iemand die puzzel al eens heeft gemaakt. Daarnaast is een bon voor een activiteit ook heel duurzaam en leuk! Zoals een bioscoopbon of een ticket voor een dagje uit.

No-waste rietjes

Plastic rietjes zijn natuurlijk niet duurzaam. Maar wat dan wel? Je kan kiezen voor composteerbare bamboe rietjes die je in de GFT bak kan gooien. Of je koopt reusable of rvs rietjes, bijvoorbeeld bij de horeca groothandel, die je kan schoonmaken en weer opnieuw kan gebruiken. Genoeg duurzame opties dus!

Tips om een duurzamer verjaardagsfeestje te geven.

Herbruikbaar of recyclebaar servies

Je hebt natuurlijk niet genoeg borden in de kast staan om taart op te serveren aan al je gasten maar plastic bordjes zijn ook geen optie. Kies dan voor biologisch afbreekbare suikerrietborden, ook te krijgen bij de horeca groothandel. Vind je dit niet duurzaam genoeg? Je kan ook een extra feest servies aanschaffen zoals melamine of emaille servies. Dit kan je vervolgens zelf weer gebruiken op de camping of bij de picknick. Maar de duurzaamste optie is lenen, loop even bij je buurvrouw binnen en vraag of je haar gebakbordjes en vorkjes kan lenen.

Lees ook: Gezonde traktatie – Raket van knallend vers fruit!

No waste party food?! Maak het zelf!

Pakjes drinken en zakjes chips zijn echt een no go als het gaat om duurzaam. Dan blijf je na het feestje achter met een prullenbak vol afval. Maak in plaats daarvan een grote kan limonade en bak zelf een lekkere taart en cakejes. En wil je gelijk een leuke activiteit hebben? Laat de kids zelf hun cakeje versieren, succes gegarandeerd!

Homemade cupcakes voor een duurzaam feestje.

Zoals je leest is een duurzaam feestje geen extra werk. Misschien moet je de eerste keer even investeren in herbruikbare versiering, maar daar heb je vervolgens wel jaren plezier van. En het fijne is: je hebt altijd alles in huis om een spontaan feestje te geven. Let’s get the “duurzame” party started!

Pinterest