Speelkleed voor in de kinderkamer.
Kinderkamer

Een vloerkleed in de kinderkamer, wel of niet doen?

Twijfel je of je een vloerkleed wilt in de baby of kinderkamer? Natuurlijk zijn er nadelen aan een vloerkleed. Er blijft toch wel veel stof in een kleed zitten. En als je kindje een ongelukje heeft is een vloerkleed ook niet altijd makkelijk om schoon te maken. Maar toch zijn er meer voordelen dan nadelen. Ja zeker een kindervloerkleed is echt een musthave voor in de baby- en kinderkamer. Lees hier alles over waarom een vloerkleed echt een aanrader is.

Lekker warm aan de voetjes

Het grootste voordeel van een vloerkleed in de kinderkamer is dat het heerlijk warm en zacht is voor de kinderen om op te spelen. Kinderen zitten vaak op de grond als ze met hun speelgoed spelen en dan is een kleed lekkerder om op te zitten dan op een harde koude vloer. Ook hebben ze meer grip als ze bijvoorbeeld net kunnen lopen en glijden ze minder snel uit op een kleed.

Vloerkleed brengt sfeer in de kamer

Naast dat het fijn is is een kleed ook gewoon een mooi woonaccessoire dat veel sfeer geeft aan een ruimte. Dus zo ook aan de kinderkamer. Er zijn tal van leuke kindervloerkleed op de markt dus voor iedereen en elke woonstijl is wel een passend vloerkleed te vinden. Denk aan een tijgerkleed voor een jungle thema kamer of een prinsessenkleed voor een meisje.

Het geluid wordt gedempt

Kinderen kunnen nog wel eens veel geluid maken. Of het nou luid praten is of spelen met blokken op de houten vloer. Dit alles kan je verhelpen door een kleed te nemen. Een kleed neemt geluiden op en laat de kamer minder “hol” klinken. En als de kinderen met blokken spelen dan kunnen ze dit beter op het vloerkleed doen, zo worden de geluiden ook gedempt.

Speelkleed en kindervloerkleed in één

Er zijn dus veel leuke kinderkleden die bij elk thema passen. Maar er zijn ook speelkleden met een stad of een autoweg erop. Met een speelkleed auto kunnen kinderen het kleed gebruiken in hun spel en met de auto’s racen over de wegen die zijn afgebeeld op het kleed.

Kindervloerkleed om lekker op te spelen

Dus ja, gewoon doen!

Dus zoals je leest is een kindervloerkleed een fijn woonaccessoire voor in de kinderkamer. En die nadelen vallen wel mee. Je kan het kleed elke week even mee naar buiten nemen om eens goed uit te kloppen. Daarnaast heb je ook genoeg kleden die je gewoon in de wasmachine kan wassen op 30 graden. En je kan ook je kleed impregneren zodat het stof en vuil er niet in trekt en makkelijker te reinigen is.