Kinderwekkers en slaaptrainers voor kinderen.
Kinderkamer

Slaaptrainer of Kinderwekker – Tips en de leukste inspiratie!

Korte nachten horen erbij wanneer je kinderen hebt dat weten alle ouders. Maar als je kindje wat ouder wordt wil je niet alsnog elke ochtend om 6 uur ontwaken of ’s avonds een ellenlang avondritueel hebben. Dan kan een slaaptrainer of kinderwekker zeker uitkomst bieden. Dit handige hulpmiddel helpt je om je kindje bewust te laten worden van dag en nacht en een goed slaapritme te ontwikkelen. Lees hier alles over slaaptrainers. Tips en ook de leukste en beste slaaptrainers van dit moment.

Wat is een kinderwekker of slaaptrainer?

Een slaaptrainer of kinderwekker geeft aan wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Een slaaptrainer kan kinderen helpen om een gezond slaapritme te ontwikkelen en leert kinderen wanneer het dag en of nacht is. Kinderwekkers hebben naast een leuke vrolijke uitstraling vaak ook handige extra functies zoals een ingebouwd nachtlampje of leuke muziekjes.

De voordelen van een slaaptrainer of kinderwekker

  • Je kindje leert wanneer deze zelfstandig moet gaan slapen en uit bed mag komen.
  • Een slaaptrainer is leerzaam en kan helpen bij het leren klokkijken en het ontwikkelen van het besef van tijd.
  • Neem een kinderwekker met een nachtlampje (met timer). Deze helpt hun angst in het donker te verminderen.
  • Zorgt voor routine en structuur en is een hulpmiddel voor ouders bij het avond- en ochtendritueel

De leukste slaaptrainers en kinderwekkers

Ben je op zoek naar een kinderwekker? Dit lijstje met kinderwekkers helpt je vast een eind op weg!

De leukste slaapwekker is de Alecto BC110BE slaapwekker

 

De leukste en fijnste slaapwekker is die van Alecto.

 

Deze super leuke Alecto BC110BE slaapwekker is super lief en is ook te verkrijgen in mintgroen. Niet alleen is hij handig in het gebruik maar hij staat ook nog eens leuk in de babykamer.

Budgetproof kidnerwekker van Vroege Vogeltjes

Leuke en budgetproof slaaptrainer van vroege vogeltjes.

Leuke en goede prijs kwaliteit verhouding heeft deze slaaptrainer van Vroege Vogeltjes.

Super fijne Alecto BC-100 slaaptrainer

Slaaptrainer van Alecto de BC-100 van Coolblue

Deze Alecto BC-100 slaaptrainer is heel duidelijk voor je kindje. Wakker worden is geel met een zonnetje en de nacht is blauw met een maantje. De wekker is makkelijk in te stellen en heeft een duidelijke handleiding. Je kan hem als wekker gebruiken maar ook gewoon als lamp. Wat ook fijn is dat je de knopjes kan blokkeren zodat je kindje nachts de tijden en het schema niet kan aanpassen. Deze is op te laden met een usb snoertje en is dus draadloos.

Leuke Alecto slaaptrainer aap of tijger.

Deze fijne slaapwekker is er in nog meer leuke varianten zoals de Alecto aap en tijger slaaptrainer.

Deze tijger kinderwekker staat bijvoorbeeld super leuk in een jungle kinderkamer.

Kinderwekker van Daily Logix

Kinderwekker van Daily Logix

De Daily Logix kinderwekker is leuk om te zien en is simpel in gebruik. Je kan gemakkelijk instellen op welke uren het schaapje wakker is en wanneer hij weer moet gaan slapen. Ook bij deze kinderwekker kunnen de knopjes op slot. Daarnaast is de hoeveelheid licht instelbaar en kan zo ingesteld worden dat je kindje hier niet wakker van wordt als je een keer langer slapen dan nodig is ­čÖé

Luvion slaaptrainer beer of penguïn

De slaaptrainer van Luvion of kinderwekker

Deze Luvion slaaptrainer is er in 2 varianten de pinguïn en het beertje.

Numsy Lou slaaptrainer

Leuke kinderwekker en of slaaptrainer van Numsy Lou

 

Deze vrolijke Numsy Lou slaaptrainer kan je op veel manieren instellen en heeft veel handige functies.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een slaaptrainer?

  • Zorg ervoor dat de kinderwekker eenvoudig te gebruiken is, zowel voor het kind als voor de ouders. Een intu├»tieve interface en duidelijke instructies zijn belangrijk.
  • Kies een slaaptrainer die aanpasbaar is aan de behoeften van het kind en het gezin. Dit kan onder meer betrekking hebben op de instellingen van het slaapschema en de mogelijkheid om geluiden of lichtniveaus aan te passen.
  • Als de slaaptrainer een nachtlampje bevat, let dan op de kwaliteit van het licht en of deze is in te stellen met een timer. Ga voor een klein nachtlampje dat niet te fel is anders kan het juist het nachtritme versturen.
  • Werkt de slaaptrainer op batterijen of met een stekker. Als er geen stopcontact in de buurt is is het handig als die op batterijen werkt. Of wellicht wil je hem meenemen op vakantie dan is het ook handig als die op batterijen werkt.

Is je kindje nog te jong voor een slaaptrainer? Dan kan een nachtlampje ook uitkomst bieden. Je hebt ook mooie nachtlampjes die je kindje gerust kunnen stellen met een slaapliedjes. Lees hier alles over de mooiste nachtlampjes voor baby’s en kleine kinderen.

Vanaf welke leeftijd een slaaptrainer

Vanaf een jaar of twee kunnen kinderen leren om langer in bed te blijven liggen. Dus vanaf 2 jaar kan je een slaaptrainer gaan gebruiken als hulpmiddel. Een slaaptrainer werkt bijvoorbeeld met licht of muziek om aan te geven wanneer het tijd is om te gaan slapen of om op te staan. Dus zelfs wanneer een kindje nog niet kan klokkijken of kan lezen kan je al een kinderwekker gebruiken. Zo kan je je kindje leren om niet al om 6 uur uit bed te gaan maar dat het pas om 7 uur tijd is om papa of mama te roepen.

Pin de leukste kinderwekker en slaaptrainers.