Raam decoratie keuze hulp.
Kinderkamer

Raamdecoratie voor de babykamer, tips en inspiratie.

Wanneer je kleintje gaat slapen wil je natuurlijk dat de kamer donker en koel is. Goede raambekleding is hierin onmisbaar. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de raam decoratie past bij jouw smaak en de inrichting van de babykamer. Welke raamdecoratie geschikt is en waar je op moet letten lees je hier.

Waar let je op bij keuze van raambekleding in een babykamer?

Bij de keuze van de raamdecoratie voor de baby of kinderkamer is het belangrijk om onderstaande drie punten in gedachten te houden.

Verduisterende raambekleding

Wanneer je kindje naar bed gaat voor zijn middagslaapje wil je natuurlijk dat je de kamer goed kan verduisteren. Kijk dus of de raambekleding die je op het oog hebt ook te krijgen is in een verduisterende stof.

Isolerende raambekleding

Naast verduisterend is het ook fijn als de raambekleding de warmte kan weren. Zeker wanneer je een kamer hebt met grote ramen waar aan het eind van de dag de zon vol op staat is dit echt een must. Zo hou je de kamer een stuk koeler en aangenamer.

Kinderveiligheid

Ook is veiligheid belangrijk wanneer je raamdecoratie uit gaat zoeken. Rolgordijnen en jaloezieën hebben soms koorden waar kinderen in verstrikt kunnen raken of met hun nek in kunnen komen te hangen. Er zijn fabrikanten die hier speciale oplossingen voor hebben bedacht, vraag dit na bij de leverancier.

Lees hier meer over kind veiligheid en gordijnen, lamellen en andere raamdecoratie.

Raam decoratie voor in de kinderkamer.

Tips voor raamdecoratie in de babykamer

Wanneer het gaat om de keuze voor raambekleding voor de babykamer heb je veel opties. Maar met bovenstaande aandachtspunten in je achterhoofd zijn dit de beste keuzes voor raamdecoratie.

Rolgordijn

Rolgordijnen zijn een goede en voordelige keuze als raamdecoratie. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bedienen, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en standaardafmetingen, wat weer fijn is voor de portemonnee. Kies voor zonwerende en verduisterende rolgordijnen om de hitte en het licht buiten te houden. Nog een fijne bijkomstigheid is dat rolgordijnen niet erg stofgevoelig zijn en makkelijk schoon te maken zijn. Let er op bij het ophangen van de gordijnen dat het trekkoord buiten het bereik van kinderen hangt.

Lees ook: Jungle kinderkamer inspiratie & 4 x gratis jungle posters!

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ideaal voor op de kinderkamer en passen in een modern interieur. Ze hebben niet alleen de mogelijkheid om te verduisteren en zijn eenvoudig te bedienen, maar beschikken ook over uitstekende isolerende eigenschappen. De dubbele stof bevat luchtkamers die in de winter warmte vasthouden en in de zomer warmte buiten houden.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn ideaal om te spelen met de lichtinval. Je kan door de stand van de jaloezieën ook de privacy reguleren in de kinderkamer. Daarnaast zijn ze in alle maten en kleuren te verkrijgen. Ga je voor een warme tint of kies je voor sfeer met houten jaloezieën? Een nadeel van jaloezieën is alleen dat ze niet zo goed verduisteren als bijvoorbeeld rolgordijnen. Dit kan je wel oplossen door ze te combineren met verduisterende gordijnen.

Welke raambekleding kies je voor de babykamer.

Wat is jouw favoriet?

Zelf ben ik fan van rolgordijnen en hebben de kinderen hier al vele jaren plezier van. Omdat ik niet ’s werelds beste schoonmaakster ben vind ik het fijn dat ze weinig stof vangen en dat ze echt super goed verduisteren. Welk type raam bekleding je ook kiest, neem dus eerst alle praktische voor- en nadelen in overweging en zoek dan een leuk kleurtje of motiefje uit. Succes met het stylen van de baby kamer.