Tips voor het inrichten van de babykamer
Kinderkamer

Tips om een babykamer in te richten

Wanneer je in verwachting bent is dit een mooie tijd. Je kijkt uit naar de komst van je baby en kan genieten van het zwanger zijn. Je gaat een naam uitzoeken, de eerste kleertjes uitkiezen voor na de geboorte, een kinderwagen uitzoeken en je gaat de babykamer inrichten. Lees hier mijn tips om een sfeervolle en praktische babykamer in te richten.

Bepaal de sfeer en stijl

Ten eerst moet je kijken welk soort babykamer je mooi vind. Ga plaatjes kijken. Handig is om op Pinterest een babykamer bord aan te maken en daar alles in op te slaan dat je mooi vind. Zo krijg je een duidelijk beeld van de sfeer die jij wilt dat de babykamer krijgt. Aan de hand van deze voorbeelden kan jij gaan bepalen welke meubels en accessoires je nodig hebt. Kijk ook of de stijl van de kamer past bij de rest van het huis. Als je in heel je huis houten vloeren hebt kan je deze ook doortrekken naar de babykamer. Of heb je een Urban Jungle stijl dan kan je ook in de babykamer planten plaatsen.

Kies rustgevende en zachte kleuren

Gebruik zachte, rustgevende kleuren op de muren en voor de decoratie. Zachte tinten zoals pastel kleuren en natuurlijke tinten kunnen een kalmerende sfeer creëren. Felle kleuren zijn bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor de slaap van de baby. En dat is nou juist wat je niet wilt.

Maak een indeling

Denk na over de indeling van de babykamer en let daarbij op of het ook een praktische inrichting is. Plaats het ledikant niet voor de verwarming of direct voor het raam, dit is niet fijn voor je kindje. Zorg dat bij de commode alles dat je nodig hebt binnen handbereik is dit is handig tijdens het verschonen. Zorg dat je voldoende opbergruimte hebt voor kleertjes en speelgoed.

Zo richt je de babykamer in.

Kies een gemakkelijk te reinigen vloer

Baby’s kunnen veel rommel maken, dus overweeg bij het kiezen van een vloer voor iets dat gemakkelijk schoon te maken is. Laminaat, PVC of een goed afgewerkte houten vloer kunnen goede keuzes zijn, omdat ze eenvoudig te onderhouden zijn en minder stof vasthouden dan tapijt. Wil je toch wat extra warmte in de babykamer brengen kies dan voor een los vloerkleed welke je in de wasmachine kan reinigen zoals de kleden van Tapis Petit.

Verduisterende gordijnen

Denk bij het kiezen van de raamdecoratie aan of ze ook verduisterend zijn. Je hebt veel keus op het gebied van verduisterende gordijnen zoals een rolgordijn, jaloezieën of gewone gordijnen. Verduisterende gordijnen kunnen helpen om je kindje beter te laten slapen wanneer het buiten nog licht is.

Veiligheid boven alles in de babykamer

Plaats wiegjes, commodes en andere meubelstukken uit de buurt van ramen, gordijnen en snoeren. Zorg ervoor dat meubels stabiel zijn, maak de kasten vast aan de wand en gebruik stopcontactbeveiliging om je kindje te beschermen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips en veel plezier met het inrichten van de babykamer!

Pinterest tips voor inrichten babykamer