Kinderbed
Kinderkamer

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Het is een hele stap wanneer je de baby kamer en het ledikant gaat inruilen voor een echte kinderkamer. Toch wel een mijlpaal als ouder. Een groot bed en een stoere kamer misschien wel in een leuk thema. Een hele klus die ook best wat geld kost. Dus dat wil je goed aanpakken! Lees hieronder de tips voor het inrichten van een kinderkamer. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

Het kinderbed

Een bed is natuurlijk samen met de kast het belangrijkste meubel in de kinderkamer. Kies voor een bed waar je mee vooruit kan en die past bij je kind. Een leuke optie is een halfhoogslaper kinderbed. Onder het bed kunnen er hutten gemaakt worden! Ook leuk is een kinderbed huisje. Dit is een bed in de vorm van een huisje waar je dus gemakkelijk met wat lakens een hut van kan maken. Zo kunnen kinderen hun bed ook gebruiken voor fantasie spellen en is deze multifunctioneel inzetbaar!

Tip: er zijn ook bed tenten die je op het bed kan vastzetten. Zo tover je het kinderbed om tot een tent!

De kledingkast

Zorg dat je een fijne kast hebt die niet te hoog is. Zodra de kinderen wat ouder en zelfstandiger worden kunnen ze dan gemakkelijk zelf hun kleren pakken. Lades zijn fijn zo kan je de kleding goed opgeruimd houden en sokken in opbergen.

Kinderkamer verlichting

Zorg voor een goede basis verlichting die veel licht geeft. Voor de sfeer is een bedlampje of nachtlampje natuurlijk leuk en praktisch. Zo kan er voor het slapen een boek gelezen worden. Let wel op dat de lampjes zoals een nachtlampje tegen een stootje kan en niet van glas is.

Tip: draai in het nachtlampje een Ledlamp deze worden niet warm zoals de ouderwetse gloeilamp.

Gordijnen

Gordijnen geven sfeer en warmte aan een ruimte. Maar zijn ook praktisch zoals een verduisterend gordijn. Deze is erg fijn en onmisbaar, je kan bijvoorbeeld kiezen voor een verduisterend rolgordijn. Zo kan je het lekker donker maken in de kamer en wanneer de zon vol op het raam staat houdt deze ook de warmte nog een beetje buiten de kamer.

Speelgoed opbergen

In een kinderkamer mag natuurlijk gespeeld worden en de vloer zal dan ook vaak bezaaid liggen met speelgoed. Zorg voor voldoende opbergruimte voor het speelgoed. Zo kan je aan het eind van de dag wel alles een plek geven. Naast kasten zijn er ook leuke manden of canvas  manden om het speelgoed in op te bergen. Super handig voor het opbergen van speelgoed als duplo, poppen of racebanen welke niet echt in een kast passen.

Accessoires kinderkamer

Verder kan je met accessoires zo ver gaan als je zelf wilt. Deze geven sfeer aan de kamer. Je kan kiezen voor een thema kamer zoals een jungle kamer of een prinsessen kamer en de accessoires hierop afstemmen. Een vloerkleed is bijvoorbeeld leuk als aankleding en is er in alle soorten en maten te krijgen. Maar denk ook aan schilderijtjes, posters of pluche dieren om op te hangen aan de muren. Ook is een prikbord of een metalen rek met knijpers leuk om in de kamer te hangen. Hier kunnen de kinderen dan zelf mooie kleurplaten ophangen of kaarten die ze hebben gehad.

Succes met het inrichten en hopelijk heb je wat gehad aan deze tips!