Knutselen

Deze knutsel basics zijn een musthave!

Knutselspullen die altijd in huis moet hebben

Wat is er nou vervelender dan dat je een leuk knutsel idee tegenkomt en je vervolgens eerst langs de winkel moet om de juiste spullen in huis te halen? Daarom is het handig om dé knutsel basismaterialen in huis te hebben. Maar welke knutselspullen heb je echt nodig? Lees snel verder ik geef een lijst met de musthave spullen die je altijd in je kast moet hebben als je graag knutselt.

Haal de knutsel basics in huis

De lijst met spullen is niet zo lang, 13 staan er op om precies te zijn. Wat heb jij al in de kast liggen?

 • (Kinder) schaar
 • Pritt stift
 • Knutsellijm
 • Viltstiften
 • Gekleurd papier
 • Knutsel karton
 • Plakkaat verf
 • Water verf
 • Kwasten in verschillende maten
 • Crêpe papier
 • Wiebel oogjes
 • Chenille draad
 • Stroken gekleurd papier

Knutselspullen hoe en wat?

Schaar

Dit mag natuurlijk niet ontbreken in de knutseldoos. Het is belangrijk dat je een speciale kinderschaar hebt. Een veilige kinderschaar knipt wel door papier en karton en niet door vingers en heeft de juiste maat. Zoals deze scharen van Crayola die ook nog verschillende knipranden hebben en recht knippen, gekarteld of golvend.

Pritt stift

Wanneer je papier op papier plakt en niet een te grote kliederboel wil hebben is een prittstift erg handig. Met Pritt lijm je papier, karton en textiel, het is oplosmiddelvrij en uitwasbaar op 20 graden, ideaal voor kinderen dus!

Knutsel lijm

Wanneer pritt niet volstaat pak ik altijd de knutsellijm of hobbylijm. Deze is ook op waterbasis en is uitwasbaar. Geschikt voor papier, karton, kurk, hout, piepschuim en andere kunststoffen.

Viltstiften

Stabilo-stiften

Stabilo heeft erg fijne stiften. Deze viltstiften hebben een medium brede soft tip punt wat betekent dat ze fijn kleuren en ook voor grote oppervlaktes geschikt zijn. Ze drogen niet uit en kan wel 5 weken zonder dop. Daarnaast is de inkt zeer goed uitwasbaar wat erg fijn is wanneer je knutselt met kinderen.

Gekleurd papier

knutselpapier

Knutselen en papier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Of je nou gaat vouwen knippen of plakken onmisbaar is papier en dan met name gekleurd papier. Koop het in vrolijke kleurtjes, pastel tinten of zelfs neon papier.

Knutsel karton

Papier is soms niet stevig genoeg dan komt het knutsel karton goed van pas. Voor kaarten is dit bijvoorbeeld ideaal. Verkrijgbaar in allemaal mooie kleuren zoals bij de Hema.

Plakkaat verf

Plakkaatverf de beste om mee te knutselen

Verf is ook zo’n basic waar je niet omheen kan. Kies zelf je fvoriete kleuren en koop van een goed merk hier heb je veel meer plezier van. Het grote voordeel is dat de verf beter dekt, meer kleurpigment heeft en echt goed uit kleren en van tafels afgaat. Zoals bijvoorbeeld de plkkatverf van Creall die ook verkrijgbaar is in pastel tinten en fluor plakkaatverf!

Water verf

Naast plakkaatverf is waterverf ook een musthave die niet mag ontbreken in de knutseldoos. Kies één van goed kwaliteit je zal zien dat deze kleuren veel mooier zijn vanwege de hogere kleurpigmenten.

Kwasten in verschillende maten

kinder kwasten van de hema

Verschillende materialen en verf types vereisen verschillende types kwasten. Grof en breed of juist fijn en klein er zijn kwasten in heel veel maten,  zorg dan ook dat je een mooi assortiment kwasten hebt om uit te kiezen.

Crêpe papier

crepepapier assortiment

Hier kan je ook veel leuks mee knutselen en is eigenlijk ook een musthave. Ze verkopen crêpepapier in vele leuke kleurtjes en er is dan ook heel veel keus in crêpepapier.

Wiebel oogjes

knutsel spullen wiebeloogjes

Wiebeloogjes zijn leuk en vrolijken elk knutselwerkje op. Plak ze op een tekening voor wat extra’s of versier er je geknutselde dieren en poppetjes mee. Er zijn vele wiebeloogjes te koop wit of in kleur, groot of klein.

Chenille draad

Chenilledraad is heel veelzijdig en leuk om te gebruiken. Het komt in heel veel knutsels voor en naast de gewone chenilledraad bestaat er ook chenille met glitters

Stroken gekleurd papier

Gekleurd papier stroken of vlechtpapier wordt gebruikt om mee te vlechten zoals mandjes maar ook voor muizentrappetjes. Vlechtpapier is ook verkrijgbaar in vele vrolijke kleuren.

Knutselen maar!

Nu je al deze knutselspullen in huis hebt (of besteld zijn) wil je natuurlijk ook leuke knutseltips die je hiermee allemaal kan maken. Zoals vrolijke bloemen, een pop up verjaardags kaart of crêpepapier bloemen.