Knutselen

Blaaspijp maken in 5 eenvoudige stappen

blaaspijp zelf gemaakt

De gouwe ouwe blaaspijp, leuk als activiteit maar ook zeker leuk om mee te spelen. Je moet wel even langs de bouwmarkt maar voor een paar euro heb je een pvc buis en wat isolatie tape en kan je beginnen met het knutselen van je eigen coole blaaspijp.

Dit heb je nodig voor je blaaspijp

Hoe maak je de blaaspijp

Stap 1

Zaag de pvc buis op maat. Maak een lang stuk van ongeveer 50 cm en nog wat korte stukjes van tussen de 10 en 15 cm om erop te kunnen plakken als vizier. Met een beetje hulp kunnen de kinderen ook helpen met zagen!

Stap 2

Leg alles bij elkaar en tape rondom goed vast met de isolatie tape. Omdat deze tape een beetje mee rekt is die fijn om te gebruiken voor de blaaspijp.

Stap 3

Maak het touw vast aan de blaaspijp op de goede lengte zodat je hem makkelijk over je schouder kan hangen.

Stap 4

Versier de blaaspijp en schrijf er je naam op met de permanent marker.

Stap 5

Draai heel erg veel pijltjes van de pagina’s van een magazine… Voor tips hoe je goede pijltjes maakt zie hieronder.

Pijltjes maken

Het lastigste deel zijn de pijltjes voor in de blaaspijp. Je hebt er veel nodig en het is niet zo makkelijk om die te maken. Om goede pijltjes te maken heb je in ieder geval nodig:

  • Magazine
  • Schaar
  • Spuug of plakband

Knip smalle lange stroken van de pagina’s van het magazine en volg dan de instructies van dit filmpje met uitleg hoe je de pijltjes kan maken.

En nu spelen maar!!!

Neem je blaaspijp en je pijltjes en zoek een leuk doel om op te schieten. Probeer bijvoorbeeld door je eigen open slaapkamer raam naar binnen te schieten of zoek een doel waar je op kan vuren.

Nog meer leuks: Maak je eigen katapult met deze simpele tutorial.

 

PVC buis op maat zagen

Limderen kunnen zelf de buis op maat zagen

Benodigdheden blaaspijp

Het resultaat van de blaaspijp

Nog meer spelletjes

Vinden jullie het ook leuk om spelletjes te spelen met elkaar dan is het workout spel misschien ook leuk. Of help de natuur een handje en ruim het zwerfafval op met de afval bingo of strand bingo.