Knutselen

Getest – Bootje vouwen met waterproof vouwblaadjes

Regelmatig worden er bij ons thuis bootjes en vliegtuigjes gevouwen. Maar als de boten te water gaan zinken ze al snel naar de bodem. Tot ik stuitte op waterproof origami blaadjes want met de waterproof vouwblaadjes kan het bootje blijven drijven op het water, die wilden we wel even testen natuurlijk!
  • Knutselen & vouwen
  • Leeftijd: 6+
  • Prijs vanaf € 2,95
  • Waar: Origamiwebshop

Waterproof bootje vouwen

Het waterproof papier is van goede kwaliteit en de kleuren zijn ook mooi. In de verpakking zit ook een instructie blad om 2 bootjes te vouwen. Omdat we de vouwblaadjes bij Aliexpress hebben besteld was deze instructie wel in het Chinees, althans dat denk ik tenminste want we konden het niet lezen 😉 Maar gelukkig zijn de stappen duidelijk en kunnen de jongens zelfstandig de bootjes vouwen. Bootje 1 is de makkelijkste en al snel ontdekken we dat de blaadjes wel erg klein zijn en vooral bij de laatste stappen is het wat lastig om te vouwen. Maar met een beetje hulp lukt het om toch het bootje te vouwen. Het waterproof bootje moet nu natuurlijk getest worden in een schaaltje met water. Spanning stijgt wanneer de boot te water gaat en  ja het lukt de boot blijft drijven.

In het kort

+ Goede kwaliteit papier
+ Zinkt niet & is dus écht waterproof
+ Origami is goed voor de ruimtelijke ontwikkeling van een kind
– Kleine blaadjes dus ook klein bootje
– Lastig vouwen omdat de blaadjes zo klein zijn

Wat wij vonden van de waterproof vouwblaadjes

De waterproof vouwblaadjes die we testen waren erg klein, 15 x 15 cm, wat het lastig maakte om te vouwen en het gevouwen bootje had meer weg van een miniatuur schip. Maar desondanks was het leuk om te doen en zijn er later nog meer drijvende voorwerpen gevouwen met de blaadjes, dus het was toch een succes.

Toevallig kwam ik later nog grotere waterproof vouwblaadjes tegen van 20 x 20 cm deze waren perfect geweest dus ik zou aanraden om deze te bestellen, dat kan bij Heutink voor € 3,94.

Inspiratie

Zin in nog meer vouw-knutsels kijk dan eens hoe je mooie bloemen kan vouwen.

Regelmatig komt er nieuw getest speelgoed online. Of lees de spelletjes en speel tips en inspiratie. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.