Knutselen

Knutselen in de Herfst – Ideeën en tips om zelf te maken!

knutselen in de herfst

De herfst is een goede tijd om veel te knutselen. Het weer is vaak wat minder en knutselen is een super leuke en leerzame binnen activiteit. En je knutsel spullen die vind je in de natuur. Je vind prachtige vondsten in de natuur op de grond zoals nootjes en bladeren om thuis mee aan de slag te gaan.

14 x ideeën om in de herfst te knutselen

Met deze herfst knutselinspiratie komen jullie de gure herfst maanden wel door!

Monsters van herfst bladeren maken

Leuk en simpel. Eerst ga je naar het bos om de mooiste herfstbladeren te zoeken en vervolgens knutsel je thuis gekke, enge en grappige monsters met de bladeren. Plak ze op papier en teken met een zwarte stift en witte verfstift ogen, tanden en klauwen op de bladeren.

Knutselen met herfstbladeren en gezichten.

Herfst bladeren slinger knutselen

Maak een slinger van de mooiste herfst bladeren. Rijg alle bladeren aan een touw zoals deze mooie slinger.

 

Dierenmaskers van herfst bladeren

Verzamel de mooiste en grootste bladeren in het bos laat ze thuis drogen tussen een boek en maak er mooie maskers van.

 

Bos bingo

Leuk om te doen wanneer je een uitstapje gaat maken naar het herfstige bos. Print deze Herfst bos bingo en ga lekker op pad!

 

Herfst bos bingo spel en gratis printable.

 

Maak een takken poppetje

Zoek een aantal leuke takken die net op kleine mensjes lijken. Verf ze, bind de stokjes aan elkaar en plak er kleine wiebeloogjes op. Taadaa de familie tak is klaar voor een speel avontuur!

 

 

Kastanjes beschilderen

Kastanjes kan je voorzien van de mooiste patronen. Doe dit met een witte verfstift en creëer de tofste effecten! Je kan ook een witte fineliner gebruiken.

 

Kastanjes verven.

Herfst blaadjes krans

Verzamel heel veel herfst blaadjes en laat ze thuis opdrogen bijvoorbeeld tussen een dik boek zodat ze mooi plat worden. Pak een ijzerdraad en maak hier een ring van en plak de blaadjes met hot glue of sterke hobbylijm hierop vast zoals deze diy.

 

 

Maak een herfst schatten verzameldoos

Met deze herfst schatten printable en een eierdoos kan je een mooie verzameldoos maken voor wanneer je naar het bos gaat. Zo kan je al je vondsten verzamelen.

 

Herfst schatten vind doos.

 

Maak dieren van herfst bladeren

Mix en match een hoop bladeren tot je er leuke dieren mee kan vormen. Maak het af door met een marker oogjes erop te tekenen en je herfst dieren tuin is klaar!

 

Herfst bladeren mobiel

Versier de herfstbladeren met verf en maak er volgens deze leuke diy van Minimadthings een mooie herfst mobiel van.

 

 

Maak blader afdrukken met krijt

Verzamel leuke bladeren in verschillende vormen en neem wat papier en wasco krijtjes. Leg het blad onder het papier en kras met de zijkant van het wasco krijtje voorzichtig eroverheen. Lees de hele uitleg op dit blog.

 

Tover bladeren om tot dieren

Tover met een witte en zwarte marker of verfstift bladeren om tot leuke dieren en poppetjes zoals Hello Wonderfull deed.

 

 

Egel van herfst bladeren

Knip lijfjes van de egel uit papier en teken een gezichtje. Beplak nu het lijfje met stekelige blaadjes zoals hier. Taadaa je lieve stekelige herfst egel is klaar.

 

 

Kastanje herfst poppetjes knutselen

Kastanjes + saté prikkers = kastanje poppetjes! Je kan leuke poppetjes maken met kastanjes, saté prikkers en met bijvoorbeeld wiebeloogjes.

 

Nog meer inspiratie

Regelmatig komt er nieuwe knutsel inspiratie online. Je kan mij voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook. Of meld je aan voor de nieuwsbrief voor leuke inspiratie en winacties.