De katapult is klaar en schieten maar
Knutselen

Maak je eigen katapult met deze simpele tutorial

Zelf een katapult maken is leuk en leerzaam voor kinderen. Wie wil er nou niet een stoere katapult om steentjes mee te schieten? Dus ga erop uit en zoek in het park, de tuin of het bos naar een mooie stevige Y-vormige tak. Dit is het belangrijkste deel van de katapult. Je kan een grote tak ook afzagen tot deze de goede maat heeft. De Y-tak is de basis voor een geweldig goede katapult! Heel veel meer heb je niet nodig om de katapult te maken. De zoektocht naar een tak is al ene avontuur op zich!

De beste tak voor een katapult

Het beste is om de katapult te maken van een jonge en veerkrachtige tak. Liefst dus niet een tak die al een tijd op de grond ligt deze zijn te droog en worden te bros. Zoek bijvoorbeeld tussen de takken bij bomen die net gesnoeid zijn. Als de tak groot is kan je deze natuurlijk ook zagen zodat die wel de juiste maat krijgt.

Dit heb je nodig:

Nog meer leuks: Maak je eigen blaaspijp in 4 eenvoudige stappen

Bouw een katapult in 4 stappen

Stap 1

Ga op zoek naar een geschikte Y-vormige tak. Liefst beetje dik en niet al te droog anders breekt die te makkelijk en dat is zonde van het werk.

De stevige v vormige takken

Stap 2

Zaag de tak in de goed lengte af. Voor de handgreep is dit ongeveer 10 cm en voor de V-vorm takken 15 cm.

De takken op maat zagen

Stap 3

Knip het post elastiek door en bind deze met een dubbele knoop vast aan de tak.

Het resultaat één katapult is af

Stap 4

Zoek een doel en pak iets om mee te schieten. Denk aan een steentje of propje. Let op: schiet niet op elkaar of op dieren!

Veel plezier met de katapult!

De katapult is klaar en schieten maar

Toch maar een katapult kopen?

Lukt het niet om een geschikte tak te vinden of dan kan je natuurlijk ook een katapult kopen. Kijk dan naar het overzicht met vet coole katapulten voor kinderen. In dit overzicht vond je mooie katapulten voor mooie prijsjes waar de kinderen lang plezier van zullen hebben.

De beste katapult voor kinderen

Meer speelgoed inspiratie?

Wat is jullie favoriete loopfietsje? Neem een kijkje verder op de site voor nog meer leuke en handige suggesties op het gebied van speelgoed. Je kan ons voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook.