Kerst knutsel ideeën van MamaLies
Knutselen

Leuke knutsel ideeën voor Kerst met kids

De Kerstdagen staan voor de deur dus het is hoog tijd om te gaan knutselen! Want wat is er nou leuker dan je huis in kerstsferen te brengen met zelfgemaakte kerst versiering?!? Laat je inspireren door één van deze originele & makkelijke kerst knutsel ideeën.

Leuke ideeën om voor Kerst te knutselen

Met deze leuke knutsel inspiratie en simpele diy’s kan je samen met de kinderen aan de slag gaan deze Kerst!

Knutsel kerstboom lampjes

gevouwen lampje voor kerst. Kerst diy en knutselwerkje

Deze kerstboom lampjes zijn simpel en staan ook nog eens leuk op de vensterbank of op de kersttafel tijden het kerstdiner. Met een leuk glitterpapiertje, een lampje en een saté prikker maak jij ook in no-time deze leuke kerst decoratie. De stap voor stap handleiding voor de diy van de kerstboompjes vind je hier.

Toiletrol kerst knutsel idee

Wc-rol kerstfiguren knutselen

We houden ervan hoe elke papierrol een andere persoonlijkheid heeft. Je hebt de mogelijkheid om een sneeuwpop, elf, kerstman en rendier te maken. Met slechts een paar benodigdheden kun je je wc-papierrollen omtoveren tot deze schattige figuren voor Kerstmis! Lees hier hoe je deze leuke kerstfiguren zelf kan maken van toiletrollen.

Leuke kerstboom van papier

Simpele kerstboom knutselen van mamalies

Deze knutsel is makkelijk en leuk om een peuter of kleuter zelf te laten maken! Bekijk hier hoe je de kerstboom kan knutselen.

Knijper kerstbomen

Knip driehoek kerstboompjes uit groen knutsel karton. Versier de bomen met leuke glitters, plak er kralen op of knoopjes. Knijper eronder en je kerstboom is klaar!

Vrolijke takkenboom

Deze leuke takkenboom kan je maken met een lijmpistool. Zoek mooie takken, droog ze binnen waar het warm is en plak er een boom van. Kerstballen kan je maken van aluminiumfolie of van crêpepapier. Draai hier kleine balletjes van in verschillende kleuren en versier hier de takken van je boom mee.

De leukste kerst kleurplaten

Kleurplaten zijn altijd goed. Tijdens het kerstdiner of op de ochtend na het diner om de kids te vermaken. Print deze leuke kleurplaten en pak wat stiften en kleuren maar! De kerst kleurplaten kan je hier downloaden.

Originele kerstkaarten om zelf te maken

Elk jaar worden er minder kerstkaarten verstuurd. Zonde! want het is toch zo leuk om een kerstkaart te krijgen. En wat is er nou leuker dan een kerstkaart die zelfgemaakt is dat maakt de boodschap nog extra speciaal.

Kerstkaart met 3D kerstboom

Knutsel kerstkaart met kerstboom

Vouwen, knippen plakken meer is het eigenlijk niet. In een handomdraai maak je deze 3D kerstboom kaart die iedereen zal verrassen!

Glitterende kerstboom kaart

Kerstkaart eenvoudig zelf te maken

Deze kaart is zelfs te maken door de allerkleinste knutselaars. Knip driehoeken uit 2 verschillende kleuren papier (of zoals hier gebruikt glitterpapier van de Hema). Plak de driehoeken over elkaar heen zodat het een kerstboom wordt.

Pop-up sneeuwpop kaart

Het resultaat van de kerstkaart diy pop up kaart

Dit is wat lastiger om te maken maar wel heel leuk! En met deze handige stap-voor-stap uitleg lukt het iedereen om deze kaart te maken.

Knutsel ideeen voor kinderen met kerst.

Wat ga jij voor Kerst knutselen?

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze leuke knutsel ideeën voor Kerst! Heb jij al wat gekozen of geknutseld met de kinderen?

Naast knutselen kan je ook veel lekkers maken. Bak bijvoorbeeld deze leuke  rendier koekjes of maak Kerst knakworsten broodjes! Nog geen idee wat je onder de kerstboom gaat leggen dit jaar? Denk eens aan een leuk bordspel of laat je inspireren door dit overzicht met de mooiste prentenboeken voor Kerst!