folie confetti opplakken op de kerstkaart
Knutselen

Knutselen voor Kerst met kids

De Kerstdagen staan voor de deur dus het is hoog tijd om te gaan knutselen! Want wat is er nou leuker dan je huis in kerstsferen te brengen met zelfgemaakte kerst versiering?!? Laat je inspireren door één van deze originele & makkelijke kerst knutselideeën.

Leuke ideeën om voor Kerst te knutselen

Met deze leuke knutsel inspiratie en simpele diy’s kan je samen met de kinderen aan de slag gaan deze Kerst!

Knutsel kerstboom lampjes

Deze kerstboom lampjes zijn simpel en staan ook nog eens leuk op de vensterbank of op de kersttafel tijden het kerstdiner. Met een leuk glitterpapiertje, een lampje en een saté prikker maak jij ook in no-time deze leuke kerst decoratie. De stap voor stap handleiding voor de diy van de kerstboompjes vind je hier.

gevouwen lampje voor kerst. Kerst diy en knutselwerkje

Toiletrol kerst knutsel idee

We houden ervan hoe elke papierrol een andere persoonlijkheid heeft. Je hebt de mogelijkheid om een sneeuwpop, elf, kerstman en rendier te maken. Met slechts een paar benodigdheden kun je je wc-papierrollen omtoveren tot deze schattige figuren voor Kerstmis! Lees hier hoe je deze leuke kerstfiguren zelf kan maken van toiletrollen.

 

Originele kerstkaarten om zelf te maken

Elk jaar worden er minder kerstkaarten verstuurd. Zonde! want het is toch zo leuk om een kerstkaart te krijgen. En wat is er nou leuker dan een kerstkaart die zelfgemaakt is dat maakt de boodschap nog extra speciaal.

Kerstkaart met 3D kerstboom

Vouwen, knippen plakken meer is het eigenlijk niet. In een handomdraai maak je deze 3D kerstboom kaart die iedereen zal verrassen!

Knutsel kerstkaart met kerstboom

Glitterende kerstboom kaart

Deze kaart is zelfs te maken door de allerkleinste knutselaars. Knip driehoeken uit 2 verschillende kleuren papier (of zoals hier gebruikt glitterpapier van de Hema). Plak de driehoeken over elkaar heen zodat het een kerstboom wordt.

Kerstkaart eenvoudig zelf te maken

Pop-up sneeuwpop kaart

Dit is wat lastiger om te maken maar wel heel leuk! En met deze handige stap-voor-stap uitleg lukt het iedereen om deze kaart te maken.

Het resultaat van de kerstkaart diy pop up kaart

 

Wat ga jij voor Kerst knutselen?

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze leuke knutsel ideeën voor Kerst! Heb jij al wat gekozen of geknutseld met de kinderen?

Naast knutselen zijn er ook veel leuke recepten om te bakken voor Kerst en de feestelijke kerstdagen. Heb je wel eens geprobeerd om zelf taai taai poppen te bakken? Super leuk en de kids kunnen ze daarna versieren met snoepgoed. Of wat dacht je van een heerlijke kruidnoten taart? Meer zin in iets hartigs dan zijn deze 3 Sinterklaas hapjes misschien wel wat voor jou.