Kaartje knutselen voor de ouderen corona
Knutselen

Knutsel een kaartje voor de ouderen #maakeenkaartje

Nu alle verzorgingstehuizen op slot zijn gegaan en de ouderen geen bezoek meer mogen ontvangen van familie en vrienden is het des te belangrijker om een boodschap te sturen. Laat ze weten dat we ze niet vergeten en stuur een vrolijk zelf gemaakt kaartje naar een bejaarde.

Aan de slag!

Ga thuis aan de slag met papier, stiften, verf en stickers. Laat de kinderen en hun vriendjes tussen al het schoolwerk door een berg kaarten versieren. Je kan kant en klare knutsel kaarten kopen bij de action die je kan versieren maar een gekleurd A4-tje dubbelvouwen werkt net zo goed. Laat de kinderen zo vrolijk mogelijke kaarten versieren met regenbogen. bloemen en nog meer leuks. En als ze al kunnen schrijven is het natuurlijk extra leuk om ze een opbeurende boodschap erop te laten schrijven.

Versturen maar!

Wanneer je een berg kaarten hebt gemaakt stop je ze allemaal in een grote enveloppe en stuur je ze op naar het verzorgingstehuis bij jou in de buurt. Afgeven aan de deur kan natuurlijk ook. Doe er een briefje bij met uitleg van de actie. En vertel dat deze kaarten uitgedeeld mogen worden onder de bewoners zodat ze hun kamer of huis kunnen opvrolijken en zo een steuntje in de rug krijgen.

#Maakeenkaartje

Deel je creaties op social media met de hashtag #maakeenkaartje tag mamalies op instagram of facebook en ik zal al jullie creaties delen in mijn stories. Deel deze actie zoveel mogelijk om heel Nederland en alle kinderen aan het knutselen te zetten en zo mooie kaarten te laten maken.

Help de ouderen deze moeilijke tijd door en vrolijk ze op met de actie #maakeenkaartje

 

maak een kaartje voor de ouderen

 

Nog meer knutselinspiratie vind je verder op de site zoals deze leuke vrolijke bloemen die je ook kan geven!