Creeper Minecraft surprise maken voor Sinterklaas
Knutselen,  Thema

Minecraft Surprise: maak een Creeper voor Sinterklaas

Heb jij het lootje getrokken van een echte Minecraft fan? Dan is deze giga grote Creeper echt een aanrader om als surprise te maken voor Sinterklaas. De surprise is makkelijk om te maken en je hebt er ook niet veel benodigdheden voor nodig. En met de gratis printable is het helemaal zo gepiept! Ga jij deze Minecraft Creeper surprise maken voor Sinterklaas? Lees dan hier hoe je hem kan maken.

Wat heb je nodig voor het maken van de Minecraft Creeper surprise?

De Minecraft Creeper surprise maken

  1. Print de printable uit. Hoeveel precies hangt af van de grootte van je surprise. Ik printte alles op A3 uit en gebruikte dit. 1x Printable gezicht op A3 en 22x het vel met groene blokjes voor de rest van de Creeper.
  2. Begin met het maken van het hoofd. Neem een doos en pas die aan (misschien heb je wel een perfecte doos dat is natuurlijk nog beter!) Anders maak je met wat karton en een grote taperoller zo een doos op gewenst formaat.
  3. Het hoofd is vierkant en ik hield ongeveer de maat 29 cm x 29 cm x 29 cm aan zo paste de print van het gezicht precies goed.
  4. Beplak de doos met de vellen. Ik gebruikte hiervoor een lijmstift die geven minder bobbels op het papier.
  5. Ga nu verder met het lichaam. Deze is ongeveer even breed als het hoofd. Ik maakte met karton een lichaam van 29 cm x 16 cm en 80 cm hoog.
  6. Beplak ook deze helemaal met de groene vellen.
  7. Maak nu de voeten van de Creeper. Dat zijn 2 dozen van 40 cm x 20 cm x 20 cm ongeveer. Beplak ook deze met de groene vellen.
  8. Nu is het tijd om de creeper in elkaar te zetten. Dit gaat het beste met een lijmpistool. Deze plakt een stuk beter en is krachtiger dan bijvoorbeeld een lijmstift. Warm het lijmpistool goed op en plak dan het hoofd op het lijf.
  9. Wacht tot de lijm goed uitgehard is en ga dan verder met de voeten. Deze staan een beetje uit elkaar (zie foto). Doe hier ook genoeg lijm op en laat de lijm goed uitharden.
  10. Taadaa je giga grote Creeper is klaar voor pakjes avond. Vergeet niet je cadeau te verstoppen! Je kan in elke doos het cadeau verstoppen er is genoeg ruimte in deze Creeper surprise.

De dozen beplakken met de printable vellen van de Creeper

Zo maak je een creeper surprise voor Sinterklaas

De Minecraft Creeper surprise in elkaar zetten

 

Welke surprise maak jij voor Sinterklaas?

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze leuke surprise voor Sinterklaas! Check hier een overzicht met alle Sinterklaas surprises.

Naast knutselen voor Sinterklaas zijn er ook veel leuke recepten om te bakken voor Sinterklaas en het heerlijk avondje op 5 december. Heb je wel eens geprobeerd om zelf taai taai poppen te bakken? Super leuk en de kids kunnen ze daarna versieren met snoepgoed. Of wat dacht je van een heerlijke kruidnoten taart? Meer zin in iets hartigs dan zijn deze 3 Sinterklaas hapjes misschien wel wat voor jou.