Knutselen voor moederdag
Knutselen

Moederdag knutselen – Ideeën en tips om zelf te maken!

Wat ga jij dit jaar voor Moederdag knutselen? Laat je inspireren door één van deze originele & makkelijke knutselideeën, want elke moeder verdiend toch een mooi & persoonlijk cadeau op Moederdag?

14x ideeën om voor Moederdag te knutselen

Met deze knutselinspiratie zit jij deze Moederdag niet met lege handen (ook genoeg inspiratie voor papa’s die geen knutselervaring hebben).

Met een ontbijtje maakt je je moeder natuurlijk ook heel blij. Bak zelf scones en broodjes of ga over-de-top en maak een overheerlijke aardbeien tiramisu voor Moederdag.

Een liefdevolle pennenhouder

Deze is snel en simpel om te knutselen. Je hebt strijkkralen nodig, zoutdeeg of lucht drogende klei en een mooi potlood. Maak een dikke plak van de klei of het zoutdeeg en snij hier met een hartvormige koekjes uitsteker, of mesje, een hart uit. Steek nu het potlood in het midden en versier het hartje rondom met strijkkralen, deze duw je zo in de klei. Laat nu drogen en je zelfgemaakt Moederdag cadeau is klaar!

Tip: kijk hier voor het zoutdeeg recept dat nooit mislukt! Daarnaast vind je er ook tips om zelf zoutdeeg te maken en hoe je het kan bewaren. Zoutdeeg maken is namelijk makkelijk en heel leuk. Met het zelfgemaakte zoutdeeg kan je weer allemaal andere leuke dingen knutselen.

Pennenhouder van zoutdeeg knutselen voor Moederdag.

Origami hart met persoonlijke boodschap voor je moeder

Dit cadeau is een wat meer uitdagend om te maken voor Moederdag. Vouw een origami hart en doe er een mooi zelf geschreven briefje in met een liefdevolle boodschap. Origami vouwen vergt wel een beetje handigheid maar met deze stap voor stap instructies lukt het zelfs jou om dit te vouwen. Echt waar!

Maak een sieraad van een lijntekening

Bij XOO kan je een uniek sieraad laten maken. Je upload een foto en zij toveren deze om naar een mooie lijntekening. De lijntekening graveren ze op een hanger voor aan een ketting of armband. Zo heb je een persoonlijk en mooi Moederdag cadeau wat persoonlijk en blijvend is.

Windlichtje voor tijdens de zwoele zomeravonden

Een windlichtje is onmisbaar voor tijdens die zwoele zomeravonden in de tuin. En wat is nog beter dan een windlichtje? Een speciaal zelf gemaakt windlicht voor je moeder. Voor deze eenvoudige knutsel heb je eigenlijk alleen een glazen potje, verf en een markeerstift nodig. Lees hier hoe je het windlichtje maakt.

Knutsel een windlichtje voor moederdag

Sieraden schaaltje voor haar mooiste juwelen

Deze eenvoudige knutsel is favoriet het sieraden schaaltje. In het schaaltje voor op het nachtkastje kan ze elke avond haar mooiste sieraden bewaren. Dit sieraden schaaltje maak je met lucht drogende klei. Volg de stap voor stap instructies om het sieraden schaaltje zelf eenvoudig te maken, iedereen kan het.

Maak een persoonlijke kaart met vingerafdrukken!

Stempelen met je vingers is super leuk, persoonlijk en eenvoudig om te doen. En met de gratis download zijn deze kaarten zo gemaakt. De uitleg en downloads van de Moederdag kaarten vind je hier.

Liefdevolle pasta ketting voor Moederdag

Wie kent hem niet de pasta ketting maar hij blijft leuk om te maken (en heel simpel) en te krijgen. Verf wat penne of andere holle pasta in vrolijke kleuren en rijg ze als ze droog zijn om een touwtje heen, knoop erin en je zelf geknutselde ketting is klaar om je moeder mee te verassen op Moederdag!

Pasta ketting knutselen voor moederdag.

Zelf gemaakte bloemen van papier

Bloemen toveren een lach op iedereens gezicht. Echte bloemen vergaan maar deze papieren bloemen blijven altijd bestaan. Lees hier hoe je de papieren bloemen maakt en maak er met een papieren beker nog een vaasje bij en je hebt een mooi zelf gemaakt boeket voor je moeder!

Tip: onbeperkt knutselen, deze knutsel basics zijn een musthave!

Papieren bloemen vouwen en knutselen diy stap voor stap

Versier een T-shirt voor je moeder

Koop een wit t-shirt of hemdje en versier deze met textiel vaste stiften, textiel verf of zoals dit cadeau met textiel blaaspennen. Knip een sjabloon, leg het op het t-shirt en blazen maar! Slijtvast zelfs de wasmachine krijgt deze stiften er niet uit (uitkijken dus voor je eigen kleren!).

Shirt versieren voor mama

Zelf versierde thee mok voor theeleuten

Met porselein verf of porselein stiften versier je in een handomdraai de leukste serviezen. Is je moeder net als ik een echt theeleut neem dan een lekker grote witte thee mok om te versieren.

Tip: check hier een overzicht van alle Moederdag knutsel tips.

Knuffel hart kaartje, boordevol macaroni

Deze lieve zelf gemaakte macaroni kaart is zo gemaakt met macaroni, hobbylijm en verf. Teken met potlood een hartje op een stukje gekleurd karton. Smeer daarna wat lijm in het hartje (niet te weinig anders blijft de pasta niet plakken) en plak de macaroni erop binnen de lijntjes zodat hete en hartje vormt. En nu even 5 minuutjes laten drogen en dan kan de verf erop. Teken met een stift nog 2 armpjes en je knuffelhartjes kaart is klaar. Wedden dat je ene knuffel terug krijgt van je moeder.

Liefdevolle knuffel kaart knutselen voor moederdag.

Fotostandaard voor een lieve foto van jezelf

Een steen, ijzerdraad en wat strijkkralen is alles dat je nodig hebt om deze toffe fotostandaard te knutselen. Likje verf op de steen, draai het ijzerdraadje eromheen en rijg er strijkkralen omheen. Draai nu aan het eind een rondje van het ijzerdraad voor de foto. Print nu een leuke foto van jezelf en taadaa je Moederdag cadeau is klaar!

Met deze sleutelhanger raakt je moeder nooit meer haar sleutels kwijt

Met deze vrolijke sleutelhanger raakt moeder nooit meer haar sleutels kwijt. Maak met wat klei een hartje, steek hier een satéprikker doorheen en je hebt jezelf gemaakte hartjes kraal. Je kan hier natuurlijk ook een ketting mee maken.

Sleutelhanger van zoutdeeg.

Nog meer knutsel inspiratie

Regelmatig komt er nieuwe knutsel inspiratie online. Je kan mij voor nog meer inspiratie volgen op InstagramPinterest  en Facebook. Of meld je aan voor de nieuwsbrief voor leuke inspiratie en winacties.